WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reactie van een Professional
Amsterdam, do 25 januari 2007

Een reactie van iemand die werkzaam is in het vakgebied. Hij denkt dat de escalatie voorkomen had moeten worden en raadt mediation aan.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Met verbazing volg ik de situatie rondom Willem Degekamp. Als bovenschools directeur openbaar primair onderwijs te Haarlem, belast met Integraal Personeelsbeleid voor 24 scholen (bao, so en (s)bo) kan ik niet begrijpen wat hier aan de hand is. Had dit niet kunnen voorkomen??

Ik vind het hartverwarmend voor Willem dat er zo veel respons komt en zo veel steunbetuiging. Schooldirecteuren moeten integraal personeelsbeleid voeren. Integraal personeelsbeleid is vooral uitgaan van verschillen, uitgaan van de autonomie van de professional. Daarnaast is leeftijdsbewust beleid van belang. Hoe kan het toch dat iemand die zo veel jaar heeft gegeven op deze manier in de problemen komt. Om administratieve missers??

Van een integrale schooldirecteur verwacht ik empathie, sociale kracht en daadkracht. Geen muggenzifterij bij een collega die al de eisen en de planlast sceptisch tegemoet treedt. het gaat toch allererst om het primaire proces, in de klas en om goed onderwijs aan kinderen???? Helaas lijkt deze daadkracht wel heel verkeerd uit te pakken.

Ik adviseer om een goed gesprek aan te gaan eventueel met een mediator. Zorg ervoor dat er een situatie ontstaat van twee winners. Stel je kwetsbaar op, excuseer je voor de ontstane commotie en vertrouw de kinderen weer toe aan de leraar die hen zo na aan het hart ligt. Aan Willem zou ik zeggen, ga weer aan de slag en steun de directeur in zijn (mogelijke) planlast en kom tot een deal. De directeur adviseer ik om in voorkomende gevallen (situaties) goed in gesprek te gaan met de algemeen directeur. Kortom..., Willem weer voor de klas en een directeur die respecteert en adaptief omgaat met zijn personeel. Wie weet vieren we over drie jaar een prachtig afscheid van Willem, dat verdient hij!!!!!, en kan de directeur een lovende afscheidsspeech houden voor zijn gewaardeerde collega. De algemeen directeur adviseer ik om de menselijke kant in ogfenschouw te nemen en bovenstaande in het beleid realiseren.


Jan Stuijver
Amsterdam

Dossier Meester Willem

Reactie van een Professional
Hopen op snelle oplossing
Allebei toegeven
Primair: Snel Oplossing
College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing.brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief