WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Voetballeed
's-Graveland, vr 2 februari 2007

Putter schrijft over de kleedruimte van de SV 's-Graveland die in 1999 niet voldeed. En nu nog niet.

Overigens, als er nou iemand precies moet weten hoe het zit, dan zijn het de beide ex-'s-Gravelandse wethouders De Kloet en Neef, die na de herindeling direct zitting namen in het eerste Wijdemeerse college. Laat De Kloet nu toevallig een pseudoniem zijn voor Putter...

ingezonden bericht

Voetballeed

In een heldere brief had de voetbalclub 's-Graveland de lijdensweg van een nieuwe kleedaccomodatie nog eens uitvoerig beschreven. Het beginpunt van het pad ligt in 1999 voor de fusie die Wijdemeren opleverde en het eindpunt is waarschijnlijk nog lang niet in zicht.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. In 's-Graveland was al besloten dat de bestaande bebouwing gesloopt zou worden en dat er een nieuwe kleedruimte zou komen, die aan alle voorschriften en voorwaarden zou voldoen. Het geld zou beschikbaar worden gesteld uit de opbrengst van het zogenaamde Pluto-terrein.

Maar ach, toen kwam de fusie tot stand en toen bleek de koper van het Pluto-terrein in zoverre geen betrouwbare partner, dat ze van de overeengekomen prijs afwilde. Niet dat de voetbalvereniging daar boodschap aan had, die had immers de toezegging van de gemeente en gemeenten horen zich aan toezeggingen te houden nietwaar.

De gloednieuwe eerste gemeenteraad van Wijdemeren bemoeide zich ermee. Was die toezegging wel echt gedaan? En was die toezegging ook ergens vastgelegd? Ja, wel in een B en W besluit en misschien ook nog een keer in de notulen van een commissievergadering, maar niet in de gemeenteraad. En dus, zo concludeerde de meerderheid van de raad onder aanvoering van de Loosdrechtse Dorpsbelangers, was de toezegging niet geldig. Daarbij speelde voor onze Loosdrechtse vrienden ook nog mee, dat zoveel geld naar een 's-Gravelandse voetbalclub, toch echt te gek was. Het Loosdrecht-sentiment laaide op dat moment hoog op.

De jaren verstreken, de voetbalclub behielp zich met de ouwe troep, zo nu en dan werd er een roestige spijker vervangen, maar enige voortgang in de relatie met de gemeente was er niet bij. De club werd aan het lijntje gehouden. Wethouders gingen en wethouders kwamen en ze waren stuk voor stuk bijzonder bekwaam in het hanteren van dat lijntje, waarmee de voetbalclub van het kastje naar de muur werd getrokken.

Nog is het leed niet geleden. Nu schermt de wethouder ineens met een geldbedrag, waarmee je als voetbalclub geen kant op kan. Een impasse is geboren. Heeft de gemeenteraad van nu power genoeg om eindelijk eens een besluit te nemen waarmee de SV 's-Graveland gered is. Dorpsbelangen Loosdrecht raadslid Jaap van Waveren ( daar heb je hem weer!) heeft de oude 's-Gravelandse stukken opgevraagd. Zal hij zich ontpoppen als De Verlosser?

Ruim vierhonderd leden heeft de club en veel jeugd en jongeren biedt ze lering en vermaak.

Daar mag een gemeenschap best zuinig op zijn.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief