WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tegen iedere Herindeling
Wijdemeren, do 1 februari 2007

Vanavond was de gemeenteraad. Een weinig verrassende en weinig enerverende raad met een succesje voor DBL.


De wethouders waren vanavond in het paars gehuld. Een paars college...

Curtevenneschool


Wethouder Lia Moote.

Bij de mededelingen zei wethouder Lia Moote dat de berichtgeving in de WWK onjuist is. Directeur Hans Broekhof van de Curtevenneschool heeft na de afglopen drie weken even een adempauze genomen. De projectmanager van het onderzoeksproject neemt enkele taken tijdelijk van hem over. Lia Moote heeft, als voorzitter van de WGR, aan Pauline van Hoogenhuizen, de directeur van Priamir, gevraagd om op de hoogte gesteld te wrden van eventuele ontwikkelingen. Er is, in tegenstelling tot wat wij berichtten, geen interim directeur aangesteld. En, sloot zij af, Willen Degekamp stond vanaf vandaag weer voor de klas. "Dat moet een feestje zijn geweest."

Juridische stappen tegen Neef

Tijdens het vragenhalfuur stelde René Voigt (DBW) de vraag hoe het is met de eerder door burgemeester Don Bijl aangekondigde juridische actes tegen W.P. en T.J Neef. Burgemeeester Don Bijl antwoordde dat er een schriftelijke aanmaning naar de familie Neef is gestuurd. Binnen een week moest er antwoord komen. En dat kwam er. De familie Neef stelde voor om arbitrage te laten doen in het geschil door het Nederlands Arbitrage Instituut. Wijdemeren is daarmee akkoord gegaan. De uitspraak van dat instituut is bindend voor beide partijen.

Herindeling


Links Radio Wijdemeren in actie. Rechts zit de griffier van de raad van Bussum.

Bij de mededelingen deed burgemeester Don Bijl verslag van de herindelingsbewegingen in Utrecht. Dat schiet niet op. Maarssen wil wel met Breukelen. Breukelen wil wel met Loenen, maar Loenen wil zelfstandig blijven.

Het was al bekend, maar nu ligt het vast in een unaniem besluit van de raad. Wijdemeren wil niet geherindeeld worden door de provincie Utrecht. De ene na de andere fractie liet weten dat men geen enkele behoefte heeft aan herindeling met welke Utrechtse gemeente dan ook. Er gaat een brief naar GS van Utrecht waarin die mededeling glashelder wordt gedaan. "Wij zijn een Noord-Hollandse gemeent en dat willen wij blijven" : aldus Betske van Henten (CDA). Joep Frijdal (VVD) vergeleek de door Utrecht opgelegde ARHI procedure met een samenvoeging van Dover en Calais. Ook die liggen bij elkaar in de buurt.

Motie en Amendement DBL


Gert Zagt (DBL) verdedigde zijn amendement met verve en met succes.

DBL had zowel een motie als een amendement voorbereid. Een motie om harde actie tegen ING te ondernemen tegen ING Vastgoed als die nog steeds niet het geld voor de verkoop van het Plutoterrein aan het Noordereinde in 's-Graveland heeft overgemaakt. Wethouder Wim Lorjé liet weten dat ING inderdaad nog steeds niet betaald heeft, maar dat dat ligt aan het feit dat er bij de overdracht van de grond een juridisch/fiscaal probleem optrad. Wat dat was liet hij in het midden. Maar overigens zijn de contacten met ING prima. Hij ontraadde de motie dan ook. Na deze uitleg trok DBL de motie in.

Meer succes had DBL met een amendement over een overboeking van een reserve. Er was geld gereserveerd voor de centrale huisvesting in 's-Graveland. Omdat die centrale huisvesting (nieuwbouw in 's-Graveland) er niet meer komt stelde Gert Zagt voor om het restant van die reserve over te boeken naar de reserve voor het huidige gemeentehuis aan de Rading 1. Een wat technisch verhaal. DBL leverde de tekst van het amendement laat in.

Politiek leverde dat amendement verdeeldheid in de coalitie op. Het CDA steunde het amendement, evenals GL. De PvdA vond dat op zo korte termijn (een schorsing van 10 minuten) geen deugdelijk oordeel kon worden gegeven. De VVD was tegen het amendement. Wethouder Lorjé haalde alles uit de kast om het aannnemen van het amendement te voorkomen. Tevergeefs. Met twaalf tegen zes (VVD en PvdA) werd het aangenomen.

Dossier Primair

Adempauze
Interim Directeur
Willem in de NRC
Meester Willem is Blij
Willem (2)
De Vlag uit voor Willem
Reactie van een Professional
Hopen op snelle oplossing
Allebei toegeven
Primair: Snel Oplossing
College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief