WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bijl: Jur. Stappen tegen Neef
Wjdemeren, vr 12 januari 2007

Burgemeester Don Bijl verklaarde gisteren dat er juridische stappen ondernomen zullen worden tegen de familie Neef omdat die zich niet aan afspraken houdt.

Het gaat om een bedrag van € 340.000,-- waarop de gemeente een vordering heeft en welke kosten door de familie Neef worden betwist. In een notariële akte uit 2001 staat dat de kosten van de sanering van een deel van de grond waarop het project Zuidsingel/La Traviata gerealiseerd is, voor rekening komen van de familie Neef. Het strijdpunt tussen de gemeente en Neef is de definitie van saneringskosten, wat daar wel en wat daar niet onder valt. Er werd tussen beide partijen een afspraak gemaakt om arbitrage toe te passen en zich bij de uitkomst van de arbitrage neer te leggen.


Wethouder Wim Neef

Neef benoemt geen arbiter

De gemeente benoemde direct een arbiter. De familie Neef (de ouders van wethouder Wim Neef) heeft dat de afgelopen maanden niet gedaan, waardoor het proces stokt. Over deze kwestie zond de gemeente eind november een aanmaning naar Neef, maar er is nog steeds niets gebeurd. Voor fractievoorzitter René Voigt was dit aanleiding om er vragen over te stellen. Voigt wees er op dat deze kwestie al zeer lange tijd speelt zonder dat er iets is gebeurd.

Geen voorkeursbehandeling


René Voigt (DBW)

René Voigt vroeg zich af of er sprake was van een voorkeursbehandeling. Burgemeester Don Bijl zei dat dat niet het geval is. Hij gaf René Voigt gelijk dat het allemaal erg lang duurt en dat het ook hem irriteert dat de familie Neef nog steeds geen arbiter heeft aangewezen. De burgemeester verklaarde dat er opdracht wordt gegeven aan de advocaat van de gemeente om op korte termijn juridische stappen te ondernemen tegen Neef. Welke aard die stappen krijgen wordt nog onderzocht.

Afspraken niet nagekomen.


Burgemeester Don Bijl

Het is opmerkelijk te noemen dat een college juridische stappen onderzoekt tegen een familie waarvan een eigen wethouder deel uitmaakt. Burgemeester Don Bijl stelt dat hij er juist op wil toezien dat iedere burger gelijk behandeld wordt. "In dit geval zijn er afspraken gemaakt met de familie Neef. Als die niet nagekomen worden door Neef, dan zijn wij helaas genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen. Dat vind ik jammer, maar wij kunnen niet anders."

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief