WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opknappen en Open Source
Wijdemeren, vr 12 januari 2007

Bob Colijn las de reactie van Hannie Humme. Mea Culpa schrijft hij. Ian van Hemert las de mening van het college over Open Source software en reageert.

Meer over Open Source in de berichten van gisteren en van 4 januari.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Geachte Redactie van de WWK,

Zeer blij met de reactie van Mevr. Humme, heel duidelijk verhaal. Hartelijk dank daarvoor. En Mea Culpa.

De Webkrant werkt dus heel goed, interactief.


Mvrgr.
Bob J. Colijn.


De reactie van de gemeente over open source "Theo Reijn (CDA) vertelde dat hij kort geleden een website had geopend die met Open Source was gebouwd. Hij zei dat de bouw een uitermate moeilijk en lastig proces was geweest. Wethouder Wim Lorjé ging een stap verder. Het gebruik van Open Source software noemde hij hobbyistisch en daarom niet geschikt voor de gemeente." zegt wel weer genoeg over de kennis van de gemeente op dit vlak en dat er vaak zomaar iets geroepen wordt zonder zich eerst voor te bereiden.

De reden dat het opzetten moeilijk en lastig was ligt eraan welk pakket er gebruikt wordt en hoe dit is opgezet (er zijn duizenden open source programmas, de één werkt beter als de ander).

Het argument dat het hobbyistisch is geeft me helemaal kromme tenen. Weten de heren wel dat 85% van alle webservers op internet op open source software draait en dat het de meest gebruikte softwaresoort is in het bedrijfsleven (en dat het aandeel steeds groter wordt).

Diverse gemeenten en overheden stappen erop over omdat ze er klaar mee zijn om Microsoft en andere leveranciers te sponsoren met licenties, maar voor Wijdemeren zou het niet goed genoeg zijn.

Ian van Hemert
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief