WIJDEMEERSE WEBKRANT
College voor Commissie
Kortenhoef, wo 24 januari 2007

In een persbericht reageert het college van B en W op de onrust op de Curtevenneschool. Het college pleit voor een onafhankelijke onderzoekscommissie.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

persbericht

College betreurt onrust bij Curtevenneschool

Burgemeester en wethouders betreuren de ontstane situatie bij de Curtevenneschool in Kortenhoef. Wethouder Lia Moote: "Als gemeentebestuur zitten we in een spagaat. Inhoudelijk mogen we ons niet mengen in een arbeidsconflict. Daar gaan wij niet over. Tegelijkertijd voelen we ons betrokken en heb ik mij regelmatig over de kwestie laten informeren. Als gemeentebestuur adviseren wij St. Primair en de directie van de school op korte termijn onafhankelijke begeleiding in te schakelen om de verstoorde verhoudingen zo snel mogelijk te herstellen."

Burgemeester en wethouders kunnen zich niet mengen in het arbeidsconflict. In 1999 is er in de regio bewust gekozen voor het overdragen van het 'bevoegd gezag' van openbare basisscholen aan de Stichting Primair. Dit houdt ondermeer in dat scholen zaken regelen zonder overheidsbemoeienis.

Murphy

Al eerder had het gemeentebestuur, bij monde van wethouder Lia Moote, er bij de voorzitter van St. Primair op aangedrongen een informatieavond voor de ouders te organiseren. Ook is er op aangedrongen deze avond te laten voorzitten door een onafhankelijk voorzitter. De gemeente heeft hierin bemiddeld. Lia Moote: "Het is net de Wet van Murphy. De beoogd voorzitter is helaas niet verschenen."

Rust nodig

Voor de kinderen is het belangrijk dat de rust zo snel mogelijk terugkeert op school en alle aandacht weer uitgaat naar het onderwijs. Het college stelt een afkoelingsperiode voor en adviseert het schoolbestuur een onafhankelijke deskundige partij in te schakelen die de situatie onderzoekt en hen begeleidt bij het creëren van goede verhoudingen tussen de school en de ouders.

Dossier Meester Willem

College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof
Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt
Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom
Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof
Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars
Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief