WIJDEMEERSE WEBKRANT
Primair: Dure en Domme Actie
Loosdrecht, ma 15 januari 2007

Tineke Franssen roept raad en college op om in actie te komen tegen Primair. De actie tegen Willem Degekamp kon wel eens heel duur worden.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

De stichting Primair en de leiding van de Curtevenneschool zullen niet vermoed hebben dat de actie 'beschadig meester Willem' zoveel protesten in de gemeente oproept. En m.i. zijn deze reacties terecht. Zelden heb ik een leerkracht ontmoet die binnen en buiten de muren van het schoolgebouw zo betrokken is bij 'zijn kinderen'. Dit gaat normaal meesterschap ver te boven.

Ik hoop dat de wethouder en de gemeenteraad zich de oproep in de brief van Douwe van Essen dan ook aantrekken, zodat Willem Degekamp in ere hersteld kan worden. Maar ook omdat ik hoop dat nog veel kinderen lang mogen profiteren van zijn inzet en betrokkenheid en ook omdat de noodlijdende stichting Primair zich geen financiële debacles meer kan veroorloven.
Dat moet de wethouder toch ook weten en zij zou er alles aan moeten doen om dit ontslag te voorkomen.

Volgens de kantonrechtersformule, uitgaande van een jaarsalaris van € 50.000,--, is de ontslagvergoeding voor iemand met het aantal dienstjaren dat Willem Degekamp heeft, minimaal € 70.000,-- bij verwijtbaar ontslag en maximaal € 283.000,-- als de werkgever veel is te verwijten.

Dat geld kunnen we beter in de knip houden en dat moet mogelijk zijn. Want wat heeft Willem Degekamp nou eigenlijk op zijn kerfstok? Dat rechtvaardigt deze actie toch niet!

Ik wens Willem en niet te vergeten Marga veel sterkte toe. Kop op!

Tineke Franssen
Loosdrecht

Dossier Meester Willem

Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief