WIJDEMEERSE WEBKRANT
Burrie in Medemblik
Medemblik, ma 15 januari 2007

Medemblik kent een website met een wat spottend karakter. Daar wordt Burrie Kozijn (de nieuwe waarnemend burgemeester) geciteerd.

Op de website medemblikaanzee (daar even naar beneden scrollen) wordt de lokale politiek in de kersverse herindelingsgemeente Medemblik met een knipoog gevolgd. "De Burrie spreekt " (Met een fotootje van de WWK. Wij noemen het maar even...) gaat over de nieuwjaarstoespraak van plaatsvervangend burgemeester ("Burrie" op medemblikaanzee) Wim Kozijn.


Burrie Wim Kozijn

Toch aardig om de ex-Burrie van 's-Graveland en inwoner van Kortenhoef een beetje te volgen in den vreemde. In zijn nieuwjaarstoespraak voorspelt Kozijn dat er best een flinke dip zal komen na de herindeling, maar dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terechtkomt.

Twee citaten uit zijn toespraak (de kopjes zijn van de WWK):

Exotische namen

"Steeds meer gemeentes krijgen de naam van een landstreek, zodat burgers vragen "waar is dat toch?. Wie weet hier wat Lantingerland is of Berkelland, Teylingerland. Nee, Medemblik al meer dan 700 jaar op de kaart. Stad en ommeland, urbi et orbi, de stad en het omliggende land: Medemblik."

Burger als Consument

"Het lijkt er steeds meer op dat de burgers de overheid gaan zien als een organisatie die er voor is om op zo goed mogelijke manier op een zo kort mogelijke termijn tegen een zo laag mogelijke prijs de behoefte te bevredigen. De burger als consument van de overheid. Natuurlijk leveren we produkten en dat moeten we tegen de zojuist genoemde criteria doen maar we zijn anders dan een commercieel bedrijf.

Op sommige terreinen zijn we monopolist maar op vele andere terreinen kunnen we als overheid, als gemeente absoluut de problemen niet oplossen zonder uw steun. Op zeer beperkte manier bent u consument, maar op veel grotere wijze bent u de overheid zelf. De gemeente is geen private onderneming, nee u heeft 21 mensen gekozen die u vertegenwoordigen en die namens u allen u besturen. Dat kan alleen maar als u zich mede verantwoordelijk voelt en weet wat er in de lokale gemeenschap gebeurt."

De strekking van dit citaat komt enigszins bekend voor....

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief