... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Big Spender: Stichting Primair

Wijdemeren, 25 mei 2004. Vijf jaar geleden werd het besluit genomen om het bestuur van het openbaar onderwijs in een aantal Gooise  gemeenten gezamenlijk onder te brengen bij de Stichting Primair. Die Stichting heeft, volgens voorpagina van de Gooi van vandaag, tonnen teveel uitgegeven.

Het leek toen zo'n goed idee. Een efficiencyverbetering. Het bestuur van de openbare scholen o.a. in Loosdrecht, 's-Graveland en Nederhorst onder brengen bij één stichting, gespecialiseerd in het besturen van de openbare scholen. Andere deelnemende gemeenten zijn Bussum, Naarden, Weesp en Loenen.

Uit het stuk in de Gooi blijkt echter dat de gemeenten voor tonnen het schip in zijn gegaan. De Stichting Primair nam veel te veel personeel aan. Bovendien had de Stichting een erg zware top. Die top is eind vorig jaar door de wethouders onderwijs van de betrokken gemeenten aan de kant gezet.

Vanaf begin dit jaar wordt er puin geruimd en orde in de chaos geschapen, o.a. met hulp van KPMG.

De teveel uitgegeven tonnen moeten worden opgebracht door de aangesloten gemeenten, waaronder Wijdemeren. Bij de behandeling van de kadernota in de raad van volgende week (3 juni) zal dit onderwerp ook ongetwijfeld ter tafel komen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktWindstil18º Naar volgende bericht