WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geschokte reactie op Degekamp
Kortenhoef, di 16 januari 2007

Oud-leerling Margriet van der Woude-Griffioen van Meester Willem, die zelf leerkracht werd, is geschokt door het nieuws over zijn non-activiteit.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Met een grote schok hoorde ik het afschuwelijke nieuws over Willem Degekamp. 3 jaar heb ik, nog op de Wildeboerschool, bij hem in de klas mogen zitten. In mijn hele  schoolloopbaan heb ik nog nooit een leerkracht ontmoet die alles zo uit kinderen wist te halen als meester Willem op zijn creatieve manier en zijn jaren lange ervaring liet hij heel wat instroomleerlingen (die waren vastgelopen op scholen elders) weer doen geloven in zichzelf.

Ik heb net met tranen op mijn wangen gekeken naar het protest filmpje en herinneringen kwamen boven. Herinneringen aan een meester die je het rekenen, de d`s en de t`s heel goed wist te leren, maar die naast al die taaie stof school leuk wist te maken, door het schaken en de toneelstukjes op vrijdag middag, het honken (slagbal) op het schoolplein en het voorlezen dat boeide van het begin tot het eind.

Niemand die zo goed kan voorlezen als meester Willem en op zijn nek naar je plek gebracht worden als je jarig was. Ik ben nu 36 maar weet het nog als de dag van gisteren. Zelf ben ik ook leerkracht  geworden maar weet dat ik zijn niveau en betrokkenheid nooit kan evenaren. Zo`n meester mag toch niet thuis zitten !!!!!!!  Heel veel sterkte Willem.

Margriet van der Woude Griffioen
Kortenhoef

Dossier Meester Willem

Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief