WIJDEMEERSE WEBKRANT
Primair profileert zich
Bussum, di 16 januari 2007

In de G en E staat vandaag een groot interview met Pauline van Hoogenhuizen, de directeur van Stichting Primair. Primair profileert zich.

Midden in de heftige discussies over het op non-actief zetten van Meester Willem Degekamp uit Kortenhoef verschijnt een optimistisch interview met Pauline van Hoogenhuizen van Primair. Over de kwestie die in Wijdemeren veel stof doet opwaaien wordt met geen woord gesproken.

Priamir is helemaal terug

Het zelfvertrouwen is terug bij Primair verklaart zij. Primair beheert namens de aangesloten gemeenten twaalf scholen in zes gemeenten in de regio. In 2003 beleefde Primair een diepe crisis toen bleek dat er veel te veel geld was uitgegeven. De Stichting stond aan de rand van de afgrond. De aangesloten gemeenten moesten samen een miljoen euro in de kas bijstorten om Primair op de been te houden. Voor Wijdemeren was dat 125.000 euro. Nu staat de Stichting er weer goed voor. Het onderwijsniveau is goed en het leerlingenaantal stijgt.

Aansluiten op Lokale situatie

Van Hoogenhuizen constateert dat het openbaar en het bijzonder onderwijs naar elkaar toe groeien, omdat op bijzondere scholen ook veel leerlingen zitten die niet de levensneschouwing van de school delen. "Iedere Primair school heeft de ruimte om haar onderwijskundig concept aan te passen aan de directe lokale situatie."stelt zij. Zo zijn er verschillende typen scholen met verschillende onderwijssystemen onder de Primair-scholen.

Volgens Van Hoogenhuizen moet Primair samen met de scholen zelfbewust naar buiten treden en aan de weg timmeren. Samen met de Open Universiteit wordt gewerkt aan opleidingsmodules voor het personeel van Primair.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

Dossier Meester Willem

Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief