WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ontslag om Formaliteit
Kortenhoef, wo 17 januari 2007

De advocaat van Willem Degekamp doorbrak de radiostilte. Degekamp leverde een papier te laat in. Dat gonsde al door Kortenhoef.

De advocaat van Willem Degekamp heeft een eind gemaakt aan de speculaties die in Kortenhoef de ronde deden ver de reden van het op non-actief zetten van Willem Degekamp. De directie van Primair stelt volgens de advocaat dat Degekamp bepaalde formulieren, de behandelingslplannen, niet of niet op tijd zou hebben ingeleverd. Degekamp bestrijdt de opvatting van Primair. Dat is de enige reden waarom Degekamp de toegang tot de school ontzegd is en hij op non-actief is gezet.

Gepakt op Formaliteiten

Volgens advocaat Peter Reitsma van OMVR Lunnenberg Advocaten in Harderwijk wilde de directie Degekamp kwijt en werd hij gepakt op formaliteiten. De advocaat over de directie: "Er valt niet mee te praten."

Schikken of naar de Rechter

Reitsma heeft namens Degekamp een bezwaarschrift ingediend bij het schoolbestuur (Stichting Primair) en in een brief alsnog een gesprek aangevraagd. Als er niet in der minne geschikt kan worden, dan stapt Degekamp naar de rechter. Hij hoopt echter dat het niet zover komt. Peter Reitsma is verbijsterd over de kwestie gezien de loopbaan van Degekamp in het onder wijs vanaf 1971. De advocaat is verrast door de vele steunbetuigingen die hij heeft ontvangen en de steunbetuigingen in de WWK en op andere fora. Iets als het videofilmpje op YouTube heeft hij nog nooit eerder meegemaakt.

Scenario Cor Koster vrijwel correct

Het blijkt dat één van de twee scenario's die Cor Koster, al speculerend, bedacht over de kwestie Degekamp, vrijwel het juiste was. Hij schreef:

Primair-voorzitter: Dankuwel, meester, dat u op zo korte termijn bereid was om even met ons te komen praten. Kopje koffie?
Meester: Graag. Zwart, zonder suiker.
Primair-voorzitter: U weet waar het over gaat... De Onderwijsinspectie eist van ons een gedetailleerd schoolwerkplan. U hebt nog steeds uw deel niet ingeleverd.
Meester: Klopt. Is ook onzin. Zo'n schoolwerkplan is altijd een stuk papier dat gewoon in de la verdwijnt. Kost een heleboel werk, en het betekent niets. Ik besteed liever mijn tijd aan de leerlingen.
Primair-voorzitter: Dat kan wel zijn, maar u moet dat stuk wèl inleveren. Anders kunnen wij ons totaalplan niet indienen. Dat is voorschrift.
Meester: Ik ben onderwijzer. Ik wil les geven.
Primair-voorzitter: Da's heel mooi, maar tegenwoordig gaat het in het onderwijs niet om het onderwijs. Dat zou u moeten weten...

(De Stichting Primair probeert zich te profileren, verklaarde de voorzitter Pauline van Hoogenhuizen gisteren in de Gooi- en Eemlander. Er mag geconcludeerd worden dat die doelstelling ruim gehaald wordt. red.)

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

Dossier Meester Willem

Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief