WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Deel 1
Wijdemeren, do 21 december 2006

Het einde van het jaar nadert. Tijd dus voor een overzicht van het Wijdemeerse nieuws van 2006. Hieronder deel 1, januari tot en met juni.

Januari

In januari kwam de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen al aardig op stoom. Op 12 januari maakte wethouder Yvonne Siemons bekend dat zij uit DBL stapte en de ploeg van D66 ging versterken. Een onafhankelijke commissie onderzocht of er sprake was van belangenverstrengeling van wethouder Wim Neef bij de nieuwbouw aan de Zuidsingel. Op 31 januari werd het rapport behandeld in de raad en werd hij gerehabiliteerd.

Eind januari lag er ijs. Het was echter te dun om tochten op te schaatsen. Toch werd er hier en daar geschaatst, bijv. in Ankeveen. Minister Dekker gaf op 23 januari de feestelijke aftrap voor de reconstructie van de Loodijk bij Ankeveen. En daar bleef het bij.

Februari

De campagne nadert het kookpunt. Debatavonden, inloopspreekuren, telefoonsessies, folders, een internetforum, haal- en brengdiensten, uitdelen van petuniaa's en ingezonden stukken in de WWK. De partijen bestirijden elkaar met alle middelen. Op 28 februari wordt het slotdebat gehouden in de Dobber.

De herinrichting van de Zuidsingel in Kortenhoef was een zware bevalling. Op 16 februari eindigde de derde inspraakavond in applaus. Eind februari sommeert de gemeente bouwer Heijlijgers om de hekken in La Traviata te verwijderen. De huizen zijn opgeleverd, maar de bewoners kunnen er niet bij.

Maart

Op 1 maart schrikt Willem van Kooten zich een hoedje volgens Quote. Zijn partij, DBL, is een lijstverbinding aangegaan met de "cryptocommunisten" van GroenLinks. Het blijkt waar te zijn. Op 8 maart wordt de uitslag van de verkiezingen bekend. Het CDA houdt goed stand. GL wint en D66 verdwijnt. Ab Krook is met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Hij gaat echter niet de raad in.

Op 2 maart lag er tien centimeter sneeuw. De gemeente neemt de regie van het Dorpscentrum Loosdrecht op 6 maart zelf in handen. Het bestuur van Radio Wijdemeren besluit om de voltallige redactie van Wijdemeren Actueel te schorsen. Later draait dat uit op ontslag. Lijsttrekker Els Kruijt stapt op 30 maart onverwacht op bij de VVD fractie. Joep Frijdal volgt haar op. Er wordt een college gevormd van CDA, VVD, PvdA en GL.

April

De Antoniusschool in Kortenhoef heeft ruimtegebrek. Wethouder Lia Moote gaat elders een lokaal vorderen. Op 10 april doet het nieuwe college voorstellen die het verdiepingenplan overbodig moeten maken.

De lente komt traag op gang. Het blijft lang veel te koud. De forsythia bloeit een maand te laat. Op 25 april keert Scouting Zuiderkruis terug op de oude plek aan de Laan van Eikenrode. Op 26 april blijkt dat de helft van de clubs in Wijdemeren nog geen subsidie heeft aangevraagd. Op 28 april krijgen tien Wijdemeerders een lintje.

Mei

Op 2 mei maakt het college bekend dat schoonmaakbedrijf Van Braan en Van Houten zijn intrek neemt in het vervallen bushuisje aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland. Dat was het laatste dat we er van hoorden.

Op 13 mei werd de jaarmarkt in 's-Graveland gehouden. Het weer was prachtig en het was druk. Het bestuur van de Antoniusschool voelt zich overvallen door het college. Het wil geen buitenklassen in de Regenboogschool zoals B&W bekendmaakten. Het gemeentehuis van 's-Graveland werd op 22 mei verkocht.

Juni

Begin juni komt de discussie over herindelingen flink op gang. Noord-Holland was al bezig. Utrecht mengt zich in het koor en zet druk op Loenen.

De Stichting Kunstbezit weet op 6 juni, met hulp van burgemeester Don Bijl, de hand te leggen op een schilderij van Gabriël. In Kortenhoef adopteerde een zwanenfamilie een gans. De bouwplannen van wethouder Wim Neef op de plek van de Oude Herberg in Kortenhoef vinden geen genade in de ogen van de raad. Het huiswerk moet over. De eikenprocessierups dook weer op in Wijdemeren.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief