Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Subsidie niet Gewild??

Wijdemeren, 26 april 2006

Onder de 100 Wijdemeerse clubs wordt acht ton subsidie verdeeld. Als zij die tenminste voor 1 mei aanvragen. De helft deed dat echter nog niet.

1 mei is Deadline

De eerste mei is de deadline. Op die dag moeten de subsidieaanvragen van verenigingen en clubs bij Wijdemeren binnen zijn om voor een gemeentelijke steun in de rug in aanmerking te komen. Vorig jaar ging dat bij enkele clubs mis. Die moesten het daardoor doen zonder subsidie.

Ook dit jaar dreigt het flink mis te gaan. In de G&E schrijft Simone Stevens vandaag dat maar liefst de helft van de verengingen nog niets van zich heeft laten horen. Vijftig van de honderd verenigingen in Wijdemeren hebben geen subsidieaanvraag ingediend.

Marleen Remmers, het hoofd van de afdeling Maatschappelijke en Sociale Zaken, is daar enigszins verbaasd over. 1 mei is een fatale datum die ruim bekend is en waarover ook veel gepubliceerd is. Op de gemeentepagina in het Wijdemeren Journaal zal deze week een laatste oproep worden gedaan. Het formulier is van de gemeentelijke website te downloaden (PDF formaat).

Ludieke advertentie

Herman Stuijver deed een duit in het zakje door voor de grap een fake-advertentie in de lokale bladen te plaatsen. De advertentie wekte de indruk dat hij van de gemeente was. In de advertentie staat OP=OP en worden de penningmeesters van de clubs opgeroepen om meteen het aanvraagformulier te downloaden, in te vullen en naar de gemeente te sturen. "Nog tien dagen te gaan!!" :riep de advertentie de penningmeesters toe.

Marleen Remmers kan wel lachen om de advertentie. Zij wijst erop dat boven advertenties van de gemeente altijd het gemeentelogo staat, wat hier niet het geval was. Op zich is zij blij met de extra publiciteit.

Eerdere grap van Stuijver


De "Ties Hagen PC" uit 2004. Enigszins storingsgevoelig, maar toch zeer gewild.

Herman Stuijver herinnert aan de ludieke advertentie die hij in februari 2004 als "gemeentelijke oproep" plaatste. Hij riep daarin clubs op om afgedankte pc's aan te vragen bij de gemeente. Het effect was groot. In de Nieuwsster schreef Jaap van Waveren een boos stuk, omdat de advertentie van Stuijver de indruk wekte dat de pc's niet naar Loosdrecht zouden gaan. De gemeente, die van niets wis, werd platgebeld. Het bleek te gaan om een grap van Herman Stuijver.

Die leidde uiteindelijk wel tot het schenken van "Ties Hagen pc's" aan diverse verenigingen. Hij is verbaasd over de geringe animo van dit moment om subsidie aan te vragen. "Misschien hebben ze geen interesse in subsidie..."


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Windstil 14º Naar volgende bericht