Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Scouting terug op oude Plek

Nieuw Loosdrecht , 25 april 2006

Voorzitter Ruurt Stapel van Scouting Zuiderkruis is blij dat morgen een container aan de Laan van Eikenrode geplaatst wordt. Terug op de oude plek.

De plaatsing had volgens Stapel al twee weken geleden kunnen gebeuren. De vrachtwagen met de containers was zelfs al onderweg, stelt Ruurt Stapel in de G&E van vandaag. Omdat er net een wethouderswisseling plaats vond en omdat omwonenden bezwaar hadden gemaakt, werd de plaatsing tot morgen uitgesteld.

Stapel zegt in de krant dat de bezwaren een storm in een glas water waren. Hij is blij dat de scouts weer op hun oude plek terug zijn, waar ze al vanaf 1955 zitten. Komende maand wordt de container geschilderd. Ook zal er aan de inrichting worden gewerkt. Op 1 juli wordt het "gebouw" iedere zaterdagmiddag in gebruik genomen door de welpen van zeven tot elf jaar.

Er waren ooit plannen om het terrein van de scouts vol te bouwen. Die zouden naar de Flits verhuisd worden. Die plannen zijn volgens wethouder Wim Neef van de baan. Het was planologisch te ingewikkeld.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht