Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Antonius weer te krap

Kortenhoef, 5 april 2006

De Antoniusschool aan de Zuidsingel in Kortenhoef knapt weer uit zijn jasje. Door de toestroom van leerlingen moet de gemeente een lokaal vorderen.

In de G&E schrijft Simone Stevens vandaag dat de gemeente twee lokalen van de Regenboogschool gaat toewijzen aan de Antoniusschool.

Onstuimige Groei

De nieuwbouw van de Antoniusschool werd op 27 augustus 2004 in gebruik genomen. In juni daarvoor kwamen al de eerste berichten dat de school te klein was. In september maakte het gemeentebestuur bekend dat men voor twee groepen een noodlokaal wilde plaatsen tussen sporthal De Fuik en de school. In december 2004 kwam de mededeling dat het noodlokaal begin 2005 in gebruik zou worden genomen. In november vorig jaar bleek dat ook het noodlokaal de onstuimige groei van de school niet kon opvangen. Er stonden zelfs al baby's op de wachtlijst. Wethouder Bert Bagel zegde toe dat hij met andere scholen zou gaan praten over een oplossing van het probleem. Daarbij viel zijn oog direct op de Regenboogschool aan de Elbert Mooylaan in Kortenhoef, omdat daar ruimte was.

Nieuwbouw kan niet, noodlokalen moeten weg

Er is nog een probleem. De noodlokalen naast De Fuik zijn daar geplaatst voor een periode van maximaal twee jaar. Die periode eindigt over een kleine twee jaar. Nieuwbouw aan of naast de Antoniusschool is niet mogelijk. De bewoners van de appartementen boven de Antoniusschool waren indertijd niet blij met de plaatsing van het noodlokaal.

Om het ruimteprobleem op te lossen zal de Regenboogschool, die aan de andere kant van het dorp ligt, twee lokalen aan de Antoniusschool moeten afstaan. De lokalen worden "gevorderd" door de gemeente. De gemeente kan dat doen, mits de afstand tussen de school en de buitenlokalen niet groter is dan twee kilometer. Dat is in dit geval ruim een kilometer.

De Antoniusschool telt op dit moment 360 leerlingen. Waarschijnlijk gaan de oudste leerlingen naar de buitenklassen in de Regenboogschool.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht