WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cor Koster Nomineert
Wijdemeren, do 21 december 2006

Cor Koster kreeg een ingeving. Hij stelt voor om Wijdemeerders in en om de politiek te nomineren. Later wordt in een poll gestemd wie er wint.

Het idee moet nog even wat verder uitgewerkt worden. Zo moet er bijvoorbeeld een formuliertje gemaakt worden om Wijdemeerders te nomineren en daarna moet er een poll gemaakt worden met daarop de namen om erop te kunnen stemmen. Wij laten onze gedachten er eens over gaan.

ingezonden bericht

Nominaties

Het loopt tegen het eind van het jaar. In de kranten en op tv kijken we terug op de afgelopen periode. Zouden we dat ook niet in Wijdemeren moeten doen? Zouden we niet een prijs moeten instellen voor degene die zich het meest geroerd heeft in de politiek en wat daar omheen loopt? Zou de WWK daar niet het voortouw in kunnen nemen en een "verkiezing" uitschrijven? Mensen via internet laten stemmen op de meest politiek geëngageerde persoon van het jaar?

Niet alleen gemeenteraadsleden zouden kandidaat moeten kunnen zijn. Ook anderen. Misschien juist anderen... Immers, van de meeste raads- of collegeleden hoor of zie je nooit wat.

Wat we nodig hebben zijn gemotiveerde nominaties. Kandidaten moeten door anderen voorgedragen kunnen worden. Ik neem vast een voorschot.

De redacteur van de WWK, om maar iemand te noemen. Rik Jungmann is al vele jaren de beste informatiebron voor allen die zich met Wijdemeren bezig houden. In zijn bijdragen in de "Zijlijn" toont hij een analysevermogen, dat ver uitgaat boven een simpele beschrijving van de lokale verwikkelingen. En zijn WWK-archief is onmisbaar.

Of Putter. Zijn villeine columns zijn altijd goed geschreven. Altijd over the top , maar met name de stukjes waarin hij ironisch de spot drijft met politici zijn een genoegen om te lezen. En hij is ook niet te beroerd om een enkele keer te zeggen dat we hem niet al te serieus moeten nemen. Maar dat wisten we natuurlijk al.

Er is ook ene Bob Colijn, ooit VVD'er, maar nu "ondernemer te Wijdemeren". Zijn stukjes in de WWK zijn weliswaar uiterst warrig en in beroerd Nederlands gesteld, maar wèl altijd fris van de lever geschreven. Typisch iemand die een aanmoedigingsprijs verdient.

Herman Stuyver zou ook genomineerd moeten worden. Niet alleen loopt hij zich de benen uit het lijf om Jan en alleman te interviewen, zijn verslagen van raadsvergaderingen in de lokale krantjes zijn voor veel mensen de enige mogelijkheid om te horen wat er zich in de politieke arena afspeelt. En als er geen nieuws is, dan maakt hij het wel.

En dan is er burgemeester Bijl. Hij zal nooit de vader des vaderlands worden, maar in Wijdemeren heeft hij kansen. Tenslotte kun je beter een grote vis zijn in een kleine vijver dan een kleine vis in een grote vijver. Hij doet roerend zijn best om ons, burgers, te wijzen op hoe we ons dienen te gedragen. Inderdaad: normen en waarden... Wat dat betreft zou hij zonder meer een plek op kunnen eisen binnen het CDA.

En ja, dan de echte politici... College- en raadsleden. Wat moeten we daarmee? Iemand als Wim Neef komt voornamelijk in het nieuws omdat hij herrie heeft met ene Gerard Torsing, voormalig Ankeveens wethouder en ooit oprichter - samen met Co de Kloet - van een heuse fanclub voor Hanja Maij-Weggen, destijds minister van verkeer (klik hier voor het fanclublied red. WWK). En een heel enkele keer hoor je zijn naam - die van Neef - in verband met bouwen, of slopen. Hoewel... Over bouwen horen we niet veel.

Gert Zagt is natuurlijk de beste van het stel, maar zijn cijfermatige benadering gaat meestal over de hoofden van de andere raadsleden heen. René Voigt zou ook genomineerd kunnen worden; hij is één van de weinigen die zijn mond open doet zonder de steun van een op papier gezette tekst. Maar mijn hoop is gevestigd op Hilbrand Korver, vrijwel de enige die wel eens een grapje maakt. Voor de rest is het saaiheid troef, vooral sinds Nelleke Schenkkan in het college zit. Als raadslid had ze soms sprankelende ideeën - ik herinner me nog een vlammend betoog over hoe om te gaan met paardenpoep in Loosdrecht - maar als collegelid is ze weggezonken in de anonimiteit.

Tenslotte hebben we nog Leonique Krätzschmar van de VVD. En Jaap van Waveren. The beauty and the beast. Een leuk stel, al begrijp ik niet helemaal wat ze in elkaar zien.

Ik laat het hierbij. Ik hoop dat ook andere lezers van de WWK met een gemotiveerde voordracht komen. Dan hebben we wat te kiezen.

En nu maar hopen dat die verkiezing er echt komt. Ik weet dat een vorige "poll" op de WWK gemanipuleerd werd door een computer-technisch begaafd iemand van - vermoedelijk - Dorpsbelangen Loosdrecht, waardoor DBL opeens heel veel stemmen kreeg. Maar inmiddels zal de techniek wel voortgeschreden zijn zodat we echt kunnen kiezen.

En zo niet, dan wordt het - DBL is immers weer op vrijersvoeten met DBW - natuurlijk gewoon Putter...

Cor Koster

Overigens weten wij nog wel twee te nomineren Wijdemeerders die Cor Koster niet in zijn stuk noemt. Bijvoorbeeld de eigenzinnige, maar daardoor altijd verrassende, voorzitter van het CDA, Cor Koster, en de even eigengereide ex-voorzitter van de VVD, Robby Israel, die ook niet schroomde om afstand te nemen van zijn fractie als hij dat nodig vond. Zij gingen vaak met elkaar de polemiek in de WWK aan, tot de redactie er, tot beider ergernis (sorry... red.), een einde aan maakte. Dat soort voorzitters brengt leven in de brouwerij. Misschien soms lastig voor de partij, maar het houdt ze wel scherp. red.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief