Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Poll is gestopt

Wijdemeren, 14 januari 2006

De tweede poll is gestopt en verwijderd. Er werd zo massaal op DBL gestemd dat de uitslag geen enkele afspiegeling van de werkelijkheid was.

Zoals wij steeds al aangaven, was de uitslag van de poll betrekkelijk. Er waren mogelijkheden om de beveiliging tegen dubbel stemmen te omzeilen, al moest je daar wel bewust wat moeite voor doen. Wij hoopten dat de afwijkingen die daar nu eenmaal door kunnen (en zullen) onstaan, binnen de perken zouden blijven.. Dat bleek vandaag niet zo te zijn.

En masse stemmen

Rond één uur vanmiddag werden de tellers op nul gezet. Vrijwel direct werd er en masse op DBL gestemd. Om twee uur waren er al twintig stemmen op DBL uitgebracht. De rest van de dag liep dat, zij het wat trager, door. Aan het begin van de avond had DBL twaalf van de negentien zetels in Wijdemeren volgens de poll. De andere partijen hadden 4, 3, 2, 1 of 0 stemmen op dat moment. DBL had er 27. Al diegenen die vandaag gestemd hebben op DBL zullen daar veel plezier aan beleefd hebben. Wij gunnen ze dat van harte. Dat is nu eenmaal het vrije karakter van internet dat het net ook zo leuk maakt.

Waardeloos

Wij gunnen DBL veel succes. Maar twaalf zetels voor een Loosdrechtse partij in Wijdemeren, waarvan 14 van de 23 inwoners niet in Loosdrecht wonen, is echt buiten iedere realiteit. Bij dat soort verhoudingen is de poll waardeloos.

Dan dringt zich de vraag op: doorgaan of stoppen? Doorgaan leidt tot iets dat geen relatie met de werkelijkheid heeft. Sterker nog, het neigt naar misleiding en propaganda. En als er iets is dat wij niet willen, dan is het dat.

Dan maar stoppen

Er bleef dus maar één mogelijkheid over. De poll uit de lucht halen en wachten op 7 maart. Verkiezingen, de enige echte poll.

Degenen die gestemd hebben bedanken wij voor hun medewerking. Wij waarderen dat u zo massaal stemde. Het bezoekersaantal van de WWK verdubbelde de afgelopen drie weken. Tussen de 350 en 450 bezoekers kwamen iedere dag een kijkje nemen. Blijf dat vooral doen, want er gebeurt veel in de komende weken.

Redactie Wijdemeerse Webkrant


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht