Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Antonius Boos op College

Kortenhoef, 19 mei 2006

Bestuur en ouders van de Antoniusschool zijn boos op de gemeente. Het besluit om buitenklassen te vestigen in de Regenboogschool kwam onverwacht.

"Revolte op school in Kortenhoef", kopt de Gooi- en Eemlander vandaag. Het artikel van Casper van den Broek gaat over het besluit van wethouder Lia Moote (PvdA) om de noodlokalen bij de school te verwijderen en twee klaslokalen in de Regenboogschool toe te wijzen aan de Antoniusschool.

Voorgeschiedenis

De huisvesting van de Antoniusschool vormt al enkele jaren een probleem. Toen de compleet nieuwe school geopend werd bleek de aantrekkingskracht van de school zo groot te zijn dat er direct al noodlokalen geplaatst moesten worden bij de school. De leerllingenprognoses van de gemeente kwamen niet overeen met de werkelijkheid.

De bewoners van de appartementen boven de school op hun beurt protesteerden tegen de plaatsing van noodlokalen bij de school. De gemeente plaatste die wel, maar zegde toe dat de noodlokalen er voor maximaal twee jaar zouden staan.

Extra wrang is dat bij de ontwikkeling van de plannen voor de Antoniusschool nu juist de gedachte was om twee appartementen zo uit te voeren, dat zij bij ruimtegebrek als lokalen konden dienen. Gaande de bouw werd echter uit kostenoverwegingen besloten de appartementen te verkopen, waardoor die flexibele oplossing verdween.

Actiecomité

Ouders van de kinderen van de Antoniusschool hebben woensdag, de dag nadat het besluit bekend werd, een actiecomité opgericht. Voor een goedlopende basisschool is de vestiging van twee klassen aan de andere kant van het dorp slecht vinden zij.

Bij de start van de avondvierdaagse, gisterenavond, kregen alle ouders een pamflet uitgereikt waarin tot protest wordt aangespoord. Ton Burgers, bestuurslid van de Stichting Katholiek Onderwijs Wijdemeren, zegt in het stuk dat het bestuur de gemeente vele varianten heeft voorgelegd voor de huisvestingsproblemen, in de hoop dat nu juist niet voor deze oplossing gekozen zou worden.

Geen Overleg

De kwaadheid van de ouders is mede ingegeve door het feit dat er geen overleg met hen heeft plaatsgevonden. Eind vorig jaar is er drie keer met toenmalig wethouder Bert Nagel (CDA) overlegd over verschillende oplossingsvarianten. Daarna stopten de gesprekken en werd gesteld dat de nieuwe wethouder het gesprek zou heropenen, zodra deze zich in de materie had ingewerkt.

De ouders voelen zich voor het blok gezet en in de steek gelaten, aldus Burgers. "We kunnen niks beginnen, omdat, als we protesteren, de kinderen over enkele maanden les moeten krijgen buiten op het schoolplein." Hij belooft dat de politiek de komende tijd veel van het actiecomité zal horen.

Lees ook:

Antoniusschool te klein 19-6-2004
Wijdemeren Actueel zondag 3/10 1-10-2004
Noodlokaal Antoniusschool 21-9-2004
Baby's: wachten op Antonius 25-11-2005
Antonius weer te krap 5-4-2006
Antonius: Snel Noodlokaal 16-12-2004


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Harde wind 12º Naar volgende bericht