Douwe van Essen

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeente sommeert Heilijgers

Wijdemeren, 20 februari 2006

Het gemeentebestuur van Wijdemeren heeft projectontwikkelaar Heilijgers schriftelijk gesommeerd met spoed de opgeleverde nieuwbouwhuizen van het project La Traviata aan de Zuidsingel in Kortenhoef bereikbaar te maken voor hulpdiensten als brandweer en ziekenauto's en voor verhuiswagens.

De gemeente Wijdemeren heeft wel degelijk haar verantwoordelijkheid genomen ten aanzien van de perikelen rond de vervroegde oplevering van nieuwbouwwoningen in het plan Zuidsingel in Kortenhoef. In het artikel van afgelopen zaterdag verklaarde een belanghebbende dat dat niet het geval is.

Brief naar Heilijgers

Toen de Wijdemeerse Webkrant wethouder Wim Neef (CDA) vandaag over deze uit de hand gelopen affaire benaderde vertelde hij ons over de brief. Net als heel veel nieuwe bewoners van La Traviata was hij des duivels over de beschamende wijze waarop de projectontwikkelaar was omgegaan met de belangen en dan primair de veiligheid van de nieuwe bewoners van de wijk. Ook hij was van mening dat de versnelde oplevering financieel aantrekkelijk was voor de projectontwikkelaar, maar dat dat uiteraard niet ten koste mocht gaan van de veiligheid en bereikbaarheid.

Er wordt aan gewerkt

Toen uw verslaggever vanmiddag eens een kijkje nam bij de onlangs afgeleverde woningen, maakten bewoners hem er op attent, dat er in hoog tempo en met man en macht gewerkt leek te worden aan versnelde bereikbaarheid van de recent opgeleverde woningen. Maar, zolang de hekken niet waren verwijderd wilde men het nog niet echt geloven.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Harde wind Naar volgende bericht