WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Strandje De Zuwe
Kortenhoef, do 10 januari 2013

Voor de zomer wil wethouder Abrahamse het strandje De Zuwe langs de Vreelandseweg aangelegd en in gebruik hebben.

Gisteren werd in de commissie Ruimtelijke Ordening gesproken over de aanleg van het strandje De Zuwe aan de Wijde Blik in Kortenhoef. Er wordt al twintig jaar gesproken over de aanleg van een behoorlijk recreatiestrandje op die plek naast Ottenhome (De Nieuwe Zuwe).


Ria Hennis

Joep Frijdal (VVD) en Theo Reijn (CDA)

Michael Kulkens en Mario Wouters (WIJ)

Ralf Valkonet en Jan Hermans (PvdA)

Gisteren lag er een raadsvoorstel op tafel om het strandje in te richten waar de commissie unaniem ja tegen zei. Het voorstel gaat dan ook als hamerstuk naar de volgende gemeenteraadsvergadering.


Emile Bakker, René Voigt en Ab Krook (DB)

Dirk Vroegindewei en Felix Flameling (GL)

Patricia Mossinkoff en Nanne Roosenschoon (D66)

Herman Veldhuisen, Theo Reij en Jan Verbruggen (CDA)

Martin Vuyk (VVD) wilde weten of de toezegging van Natuurmonumenten binnen is om 20.000 euro bij te dragen aan de aanleg van het strandje. Dat bleek het geval. Hij vond het jammer dat er geen zand, maar gras op het strandje komt. Tenslotte wilde hij weten of er contact is met Ottenhome over de gewenste sanitaire voorzieningen op het strandje. Ook anderen stelden vragen over de sanitaire voorzieningen. Jan Verbruggen (CDA) vroeg o.a. of de VVD ook op dit strandje een waterbankje gaat plaatsen.


Wethouder Gerard Abrahamse (VVD).

WWK redacteur Rik Jungmann in gesprek met commissievoorzitter Ria Hennis.

Wethouder Gerard Abrahamse antwoordde dat het zand op het strandje gesneuveld is om de kosten binnen het budget te houden, maar hij had veel vertrouwen in gras, gezien het feit dat er nu al 's zomers veel mensen recreëren en omdat ook de Strook het met gras prima doet. Er zijn contacten met Ottenhome over de sanitaire voorzieningen, maar eerst moet uitgezocht worden of er al dan niet een aanbesteding plaats moet vinden. Voor het antwoord op de vraag of de VVD een bankje gaat plaatsen verwees hij naar de VVD fractie.
Gerrit Zweers (ambtenaar) gaf nog een toelichting op enkele vragen. Zo vertelde hij dat de parallelweg ingekort zal worden. Er komen veertig verharde parkeerhavens waarin schuin ingestoken zal worden. Ook meldde hij dat de provincie 13.000 euro zal bijdragen, maar dat dit nog niet is geformaliseerd.

Met het besluit dat dit een hamerstuk wordt, komt een eind aan een discussie die eind jaren tachtig van de vorige eeuw begon op initiatief van Flip Hamers, de schilder en geestelijk vader van de Curtevenne Stichting.

Lees ook:

Juli 1999
29 mei 2000
Augustus 2000
Strandje opgeknapt
20062008 Loosdrecht in het Zonnetje
28012009 Jachthaven De Zuwe breidt uit
06042009 Ottenhome Open
02082009 Recr.terreinen versloffen
04062010 Zuwe Strandje opgeknapt
05062010 Kerstgeld Gered
14062010 NatMon stelt Kreuning gerust
21072010 Terrassentest Ottenhome
11052011 ILG commissie op Bezoek
15062011 Strandje De Zuwe
16062011 Strandje De Zuwe opgeknapt!
07092011 De Kern van Wijdemeren

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief