WIJDEMEERSE WEBKRANT
Recr.terreinen versloffen
Kortenhoef, zo 2 augustus 2009

Er schort nogal wat een het onderhoud dat Natuurmonumenten pleegt aan de recreatieterreinen die het in eigendom kreeg. Dat vinden twee WWK lezers.

ingezonden brief

Natuurmonumenten heeft de macht

Drab in de spartelvijver. Tja.. Waarom verbaast me dat niets.

We kennen allemaal al jaren het voormalige strandje aan de Zuwe. Velen van ons hebben daar vroeger gezwommen. Helaas is het ook "verkocht" aan Natuurmonumenten echter met de voorwaarde dat het onderhouden zou worden als recreatiegebied voor de inwoners van onze gemeente. Een voorwaarde die vaak bij de gemeente werd gesteld bij overdrachten voor f. 1,- aan Natuurmonumenten.

Helaas ook daar het totale verval, zodat recreatie niet meer mogelijk is. Hoe kom ik nou op de gedachte van opzet? Ik hoef alleen maar door het bos te lopen om het te zien. Paden die dicht groeien, al dan niet geholpen door bomen die daar quasi onopzettelijk voor gelegd zijn. Het weilandje in het bos waar soms schapen of koeien lopen, compleet overwoekerd met het giftige Jacobskruiskruid. De plassen die alleen nog toegankelijk zijn voor roeiboten, tenminste, als je heel goed de weg weet want ook daar groeit alles dicht en baggeren gebeurt al helemaal niet in Kortenhoef.

Langzamerhand worden we keurig in het gelid "gestuurd" door de natuur die in mijn ogen voor iedereen opengesteld moet zijn. Zeker omdat wij daar, als belastingbetalers, voor een groot gedeelte mee betalen aan de subsidies die men krijgt. Natuurmonumenten is echter te druk met Sim-city, leuke plannetjes uitvoeren, experimenteren met begroeiing, beestjes/begrazing. Blijkbaar is er geen geld voor het onderhoud van de aangekochte of geschonken natuur.

Misschien is hier ook een taak weggelegd voor onze gemeente.
Houd Natuurmonumenten aan de gemaakte afspraken!

Gerard Kemp en Margee Kemp-IJlstra
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 2