Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Strandje opgeknapt

Kortenhoef, 20 augustus 2002. Het strandje aan de Zuwe bij de Wijde Blik is door vrijwilligers schoongemaakt en opgeknapt. Het strandje, aan de Vreelandseweg, langs de Wijde Blik, is een veelbezochte plaats op warme zomerdagen. Er wordt gezwommen en in de zon gelegen.

Al tien jaar zijn er plannen om het gebied op te knappen en er een echt recreatiegebied van te maken met de bijbehorende faciliteiten. De eerste die met het idee kwam was Flip Hamers, de Kortenhoefse schilder die enkele jaren geleden overleden is. In de raad van 's-Graveland kwam het onderwerp regelmatig op de agenda. Soms zelfs inclusief architecten met ontwerpen voor het gebied.

En toch.. Toch is er nooit iets aan gebeurd. Het terrein ligt er verwaarloosd bij. Soms gebeuren er dingen die je maar beter niet kan weten. Dat wordt bevestigd door Wim Neef, wethouder grondgebied van Wijdemeren. Op zijn vroegst in 2004 gaat er wat gebeuren.

Daarom staken Boudewijn Fokker en zijn vrienden afgelopen vrijdagavond de handen uit de mouwen met tuingereedschap om de boel schoon te maken en te maaien. Zij haalden daarmee de vorpagina van het regiokatern van de Gooi, inclusief een grote foto.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...