Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Palingroken

...

Kortenhoef, 20 augustus 2002. Op zaterdag 7 september 2002 vindt voor de negende maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef plaats. Dit kampioenschap is in Nederland als enige officieel erkend door de Keuringsdienst van Waren. Het is het grootste en meest professionele palingrook-kampioenschap van Nederland. Dit jaar worden er meer dan 100 palingrokers verwacht.

Kortenhoef kent een lange traditie van palingvissen en palingroken. De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk van het schilderachtige dorp. Het officiële startschot wordt om 12.00 uur door Jaap Wertheim gegeven. De prijsuitreiking vindt om 17.00 uur plaats door Ab Krook, topsportcoördinator bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsrijders Bond (en zelf fervent palingroker). De jury bestaat onder meer uit Tilly Sintnicolaas (directeur Nederlands Visbureau), oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland, meesterkok Mine Vitus Veldman van restaurant Mine Vitus uit Weesp, G. Hilderink, oud-voorzitter Nederlands Wijngilde en een aantal palingdeskundigen. 

Naast het NK wordt er vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk georganiseerd. 's Avonds om 21.00 uur is er de traditionele vaart met verlichte gondels langs het Dode Eind op de Kortenhoefsedijk.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: 20 graden, bewolkt met lichte buien
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: VPC
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...