Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Kennismaken

Wijdemeren, 21 augustus 2002. Een oude traditie wordt in ere hersteld. Het college gaat de kernen bezoeken. In de periode 1994 - 1998 gingen college en raad van 's-Graveland ook op bezoek in de kernen van die gemeente. Het college van Wijdemeren volgt dat voorbeeld en heeft een aantal bezoeken gepland aan de kernen van de nieuwe gemeente. De eerste dorpsavond zal zijn op woensdag 18 september in Ankeveen. Hieronder het complete persbericht van de gemeente Wijdemeren.

 

College Wijdemeren gaat kennismaken met inwoners van de dorpen

Het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren gaat vanaf september iedere maand één van de dorpen van de nieuwe gemeente bezoeken. De eerste dorpsavond zal plaatsvinden op woensdag 18 september in het Wapen van Ankeveen.

Alle inwoners van Ankeveen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De maanden daarop staan achtereenvolgens Nederhorst den Berg (oktober), Oud-Loosdrecht (november), ’s-Graveland (januari), Muyeveld/Breukeleveen (februari), Nieuw-Loosdrecht (maart) en Kortenhoef (april) op het programma. ’s Middags zal het college een wandeling door het betreffende dorp maken. ’s Avonds hoopt het college met de inwoners kennis te kunnen maken tijdens een dorpsavond. 

In het collegeprogramma 2002 – 2006 heeft het college de wens geformuleerd “periodiek de dorpen te willen bezoeken” en een “optimaal contact tussen burgers en bestuur te willen bevorderen”. Met de organisatie van deze dorpsbezoeken geeft het college hieraan invulling. Onder leiding van burgemeester mr. D. Bijl wil het college tijdens de dorpsavonden aan de inwoners uitleggen wat de nieuwe gemeente tot dusverre heeft gedaan en wat het gemeentebestuur op haar programma heeft staan. Hierbij krijgen inwoners volop de kans vragen te stellen. In het tweede deel van de avond wil het college graag horen van de inwoners wat zij enorm in het dorp waarderen en wat de zorgen zijn. Deze informatie helpt het college om bij toekomstige besluiten rekening te kunnen houden met de eigenheid van de dorpen en de wensen en behoeften van de inwoners.

Wandeling

Voorafgaand aan de dorpsavond zal het college ’s middags een wandeling door het dorp maken onder leiding van een wethouder die veel over het dorp kan vertellen. De herindeling heeft nou eenmaal tot gevolg dat de ene wethouder meer kennis heeft van het ene dorp dan van het andere. Tijdens de dorpswandelingen wil het college die kennis met elkaar delen zodat het voltallige college meer zicht te krijgen op ondermeer de historie, cultuur, specifieke eigenschappen en de maatschappelijke ontwikkelingen in de dorpen. 

Het college ziet de dorpsbezoeken als experiment. Na het laatste dorpsbezoek, in april 2003, wil het college de dorpsbezoeken evalueren en bezien of het college in deze vorm de dorpen jaarlijks zal blijven bezoeken. De dorpsavonden zullen vroegtijdig worden aangekondigd in de huis-aan-huisbladen.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...