29 t/m 3 juni  2000
Strand: Twee miljoen

3 juni 2000. De Gooi- en Eemlander meldt vandaag dat 's-Graveland twee miljoen gulden van de provincie wil om het strandje bij de Zuwe op te knappen. De provincie heeft het strand voor 1 gulden aan de gemeente aangeboden. De gemeente wil daar graag geld bij om wat met het strand te kunnen doen, temeer omdat het strand een regionale functie heeft. "Een prachtige plek met schoon water" : aldus Wim Neef CDA wethouder van 's-Graveland. Co de Kloet, de Dorpsbelangen wethouder, doet er een schepje bovenop. "De provincie barst van het geld. Wij willen er het liefst zo snel mogelijk mee beginnen. Alle plannen zijn klaar. Het is een voorziening die echt in een behoefte voorziet."

Neef denkt ook aanspraak te kunnen maken uit gelden uit het fond voor het Groene Hart, een rijksfonds voor openluchtrecreatie.


Uitslag en foto's

1 juni 2000. Vandaag werd de Driedorpenloop gelopen. Het was bewolkt met af en toe een spatje regen. De temperatuur was echter toch vrij hoog. Bart Eveleens uit Amstelveen won de 21 kilometer in 1 uur 17 minuten en 35 seconden.  De 12 kilometer werd door Niles de Bruin uit Baarnd gewonnen. Hij deed er 42 minuten en 8 seconden over. De 7 kilometer werd gewonnen door Sebastiaan te Kloeze uit Hilversum in 22 minuten en 22 seconden. De 3 kilometer tenslotte werd gewonnen door Paul Wijer uit Amstelveen in 13 minuten en 14 seconden.

Op de site van de Driedorpenloop vindt u alle uitslagen en foto's van het evenement.


Uitslag Driedorpenloop

31 mei 2000. Morgen kunt u de uitslag van de Driedorpenloop op deze site nog eens nalezen. Zit u bij de top tien? Wat was uw tijd? Was u beter dan vorig jaar? Morgen kunt u vergelijken.


Straatmeubilair

31 mei 2000. Vandaag viel ons oog op twee borden, of eigenlijk drie.
Het eerste bord dat ons opviel was dat van de Driedorpenloop die morgen van start gaat. Wij zijn uiteraard heel blij met de reclame die op dit bod voor het "portal" van Kortenhoef wordt gemaakt. (En het bord heeft de orkaan doorstaan!)

Twee tellen later viel ons oog op het bord van Kortenhoef. Dat bord dat de ingang van het prachtige en lieflijke Kortenhoef siert. Kijk eens hoe prachtig. Die rieten kap en het Oude Kerkje op de achtergrond. En kijk dan eens naar dat bord. Het heeft een ruig leven achter de rug. Kortenhoef is aan een nieuw bord toe lijkt ons....

En kijk! Er zit een klein bordje verscholen onderaan. Gasterij Jan en Alleman nodigt u (honderd meter verderop) uit...


Storm

29 mei 2000. Ook in 's-Graveland heeft de storm gisteren behoorlijk huisgehouden. Overal lagen takken en afgerukte bladeren. Over heel Nederland ging een storm die snelheden bereikte van 100 tot 120 km per uur. Er gingen enkele bomen om, vooral omdat de kruinen in dit jaargetijde getooid zijn met bladeren. Het Noordereinde was enige tijd afgesloten. Aan de 's-Gravelandseweg in Hilversum doorkliefde een woudreus de bouwkeet die daar al dertig jaar staat. In onze omgeving waren gelukkig geen ernstige persoonlijke letsels te betreuren.


 

nieuwshome.gif (2185 bytes)