WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
ILG commissie op Bezoek
Wijdemeren, wo 11 mei 2011

Frans Evers, voorzitter van de gebiedscommissie ILG was te gast bij de commissie Ruimte en Economie om uitleg te geven over de duizend woningen.

In februari werd bekend dat de provinciale adviescommissie ILG onderzoek had laten doen naar verrommelde plekken in de regio waar woningbouw die plekken een opknapbeurt zou kunnen geven. De conclusie was dat er op die manier circa duizend woningen gebouwd zouden kunnen worden. Omdat de communicatie van de ILG-commissie met de buitenwereld, waaronder raadsleden en de media niet optimaal geregeld was, deed die mededeling, over duizend woningbouwlokaties, veel stof opwaaien.

Vanavond gaf Frans Evers, na een lange inleiding over de samenstelling, opbouw en werking van zijn commissie een toelichting op de duizend woningbouwlokaties kwestie. Hij zei dat de Gooi- en Eemlander zijn uitspraken niet goed geciteerd had. Daarop nam hij contact op met de redactie van de Gooi die de volgende dag een rectificatie plaatste, waarvoor hij de krant alsnog dank zegde. Die duizend lokaties waren een ruwe indicatie voor wat er in de regio zou kunnen. En dat dan als advies aan GS.

Vanuit de commissie werd gevraagd of hij lokaties met naam en toenaam wilde noemen, opdat Wijdemeren ook zelf aan de slag zou kunnen met die plekken. Evers wilde dat niet, omdat hij bang was dat de grondprijs dan meteen omhoog zou schieten. De commissie had daar begrip voor.

Vaarroute en Strandje De Zuwe

Er kwamen ook wat andere zaken aan de orde. Zo zal er op 27 en 28 mei een vaartochtje voor bestuurders georganiseerd worden door de 's-Gravelandse Vaart om eventuele knelpunten in het gebruik als vaarroute te bekijken. Mario Wouters (PvdA) liet blijken niet gelukkig te zijn met een eventuele openstalling van de vaart als vaarroute. (Update 13-5-2011, 13.31, zie dit bericht.)

Co de Kloet (DB) vroeg hoe het met de ontwikkeling van het Strandje De Zuwe aan de Wijde Blik zit. Frans Evers gaf aan dat vanwege de bezuinigingen dat project zeer sterk op de tocht staat.

Horstermeer duurde te lang

Martin Vuyk (VVD) wilde van Evers weten wat die van de situatie rond de Horstermeer vond. Evers benadrukte dat er indertijd in de commissie Kienhuis overeenstemming was bereikt over de toekomst van de Horstermeer. Daarna heeft GS er veel te lang over gedaan om een besluit te nemen, aldus Evers. Bovendien zijn de signalen van de bevolking in het begin niet opgepakt. Volgens Frans Evers gaan dergelijke processen nooit mis op de inhoud, maar op de emotie. Als mensen zich niet serieus genomen voelen. Hij was er toen een voorstander van, om het project vanuit het Nera-gebouw te laten sturen en veel meer contact met de bevolking te onderhouden. GS besloten anders.

Pers houdt alleen maar op

Over de pers had Frans Evers een opmerkelijke quote: "Onze commissie verdeelt veel geld en de vergaderingen zijn openbaar. Maar, er is nog nooit een journalist geweest. En dat is maar goed ook want dat houdt alleen maar op."

Lees ook:

28102009 Zwalken over de Polder
04022011 Commissie Stiekem?
05022011 Commissie Niet Stiekem
07022011 D66: Kritisch over ILG

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 3