WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D66: Kritisch over ILG
Wijdemeren, ma 7 februari 2011

De omstreden commissie ILG houdt de gemoederen bezig. Vandaag was Frans Evers bij Prem Radakishun om zijn commissie te verdedigen.

D66 vragen aan GS

Joke Geldof, fractievoorzitter van D66 in provinciale staten, heeft vragen gesteld over de "geheime" opdracht aan de provinciale commissie ILG. Ook het feit dat de ILG commissie het onderzoek naar verrommelde lokaties voor woningbouw door een projectontwikkelaar laat uitvoeren wekt in de ploitiek enige achterdocht.

Vanmorgen was Frans Evers, de voorzitter van de commissie ILG, op bezoek bij Prem Radakishun in diens radioprogramma op Radio 1. Aan de telefoon waren Joke Geldof (D66) en Krijn Jan Provoost (Natuurmonumenten). Er werd veel gezegd en vooral heel veel langs elkaar heen gepraat.

Evers (ex-Natuurmonumenten) en Provoost hadden het over de vele verrommelde plekken in het Gooi en hoe goed het zou zijn om die op te ruimen en daar woningbouw te plegen. Evers benadrukte dat de opdracht voor het onderzoek al twee jaar geleden was verstrekt en verbaasde zich over de ophef in de politiek.

Gebrek aan openbaarheid

Joke Geldof (D66) had niet zozeer een oordeel over de inhoud van het onderzoek, als wel over het feit dat de opdracht buiten medeweten van provinciale en gemeentelijke politici aan de commissie gegeven is. Zij noemde dat een gebrek aan openbaarheid. Zij zette wel vraagtekens bij het feit of nu echt op alle verrommelde lokaties woningbouw gepleegd moet worden, of dat die plekken gewoon gesaneerd kunnen worden door de schuurtjes en bouwsels te verwijderen en de gemeente te laten handhaven.

Over ons, zonder ons

Martijn Smit, burgemeester van Wijdemeren, zat zich te verbijten achter de radio, omdat er over Wijdemeren werd gesproken, maar zonder dat iemand van Wijdemeren bij het gesprek betrokken was. Dit bleek uit de tweets die hij tijdens het radioprogramma de ether in zond:

  • In #premtimeradio1 volop discussie over gemeente #wijdemeren. Groen voor rood. Gemeente niet aan tafel is zo jammer
  • 's-Graveland ILG nu in #premtimeradio1 . Graag bij willen zijn #gemeentebestuur

Gapend Gat

In deze hele discussie dringen zich enkele vragen aan ons op. Welke gedeputeerde heeft de opdracht aan de commissie ILG gegeven? Wanneer? Waarom is provinciale staten niet ingelicht? Hoe kan het dat de Wijdemeerse wethouder Gert Zagt in die commissie zit, terwijl zijn collega Gerard Abrahamse afgelopen woensdag in de commissie Ruimte en Economie verklaarde te zijn overvallen, omdat hij niets wist van het ILG onderzoek. Hier lijkt een gapend gat in de communicatie tussen alle partijen te liggen.

Lees ook:

04022011 Commissie Stiekem?
05022011 Commissie Niet Stiekem

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 5