WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jachthaven De Zuwe breidt uit
Kortenhoef, wo 28 januari 2009

Aan de oever van de Wijde Blik, aan de N201, liggen jachthaven De Zuwe en restaurant De Nieuwe Zuwe. Het restaurant gaat op in de jachthaven.

Het restaurant telt twee verdiepingen. De begane grond wordt op 9 februari gesloten door het restaurant, waarna het in gebruik wordt genomen door de jachthaven. Op 1 oktober zal hetzelfde gebeuren met de eerste verdieping, aldus de G&E van vandaag..

Totaalaanbod

Tim Emmelot, de eigenaar van De Zuwe, wil met de overname naar een totaalaanbod toe. Een bezoek aan de jachthaven kan dan gecombineerd worden met een boreel of een etentje. Ook complete bedrijfsuitjes kunnen georganiseerd worden met het complete aanbod. Zijn voorbeeld is het voormalige Ottenhome in Loosdrecht, dat boten verhuurde, een terras had en zalen verhuurde. Emmelot wil ook boten gaan verhuren en een zeilschool in de jachthaven beginnen.

Strandje

In 1999 maakte de gemeente 's-Graveland plannen om de oever van de Wijde Blik naast jachthaven De Zuwe beter toegankelijk te maken en er lichte voorzieningen als een kiosk te realiseren. In 1999 werden die plannen in de raad besproken. Uit de WWK van 24 juli 1999:


Het plan uit 1999. Rechtsboven in de hoek ligt Jachthaven De Zuwe.

"Binnen het nieuwe bestemmingsplan wordt het eindelijk mogelijk om het strandje aan de Zuwe te ontwikkelen. Er komen 24 aanlegplaatsen, 75 parkeerplaatsen, een ligweide, een kiosk met sanitair, picknicktafels, een golfbreker, een ringsloot, een pier naar de kade en een surfstrand.

Het plan zal voorjaar 2000 in de gemeenteraad komen ter goedkeuring. Voor de exploitatie moet een private partner worden gezocht. De kosten van de ontwikkeling worden geschat op twee miljoen gulden. Er wordt gerekend op subsidie van Noord Holland."

Van die grootse plannen is maar een klein deel terechtgekomen. Wel is het beheer van de Wijde Blik overgegaan naar Naturmonmenten en zijn de eilanden in de plas indertijd opgeknapt. Ook is het bestaande recreatiestrandje indertijd opgeknapt.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2