WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ottenhome Open
Kortenhoef, ma 6 april 2009

Zaterdag was de opening van Ottenhome aan De Wijde Blik in Kortenhoef. Er was flinke belangstelling, ondanks dat de zon het liet afweten.


In het midden Annemiek van de Water,
blij op haar nieuwe stek.


Tim Emmelot

Eindelijk was het dan zover, Annemiek van de Water en Tim Emmelot beleefden hun finest hour met de officiële opening van Ottenhome aan de Zuwe in Kortenhoef. Met name Annemiek van de Water straalde bij dit onverwachte feest, want het voortbestaan van Ottenhome heeft jarenlang aan een zijden draadje gehangen.

Jammer dat de zon verstek liet gaan, in tegenstelling tot de dagen ervoor en ook vandaag. Maar behalve de zon was iedereen er die er moest zijn. Van Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van de Telegraaf en oprichter van Wakker Nederland tot het voltallige gemeentebestuur van Wijdemeren. Een beetje dubbel gevoel moet er bij de laatsten toch wel geweest zijn, gezien de voorgeschiedenis. We zullen het er, gezien de feestelijke stemming, maar op houden dat het voortbestaan van Ottenhome niet echt de verdienste van het college is. Gelukkig was er wel een bloemetje als zoenoffer.


Het wijde sop van de Wijde Blik.

Er was volop gelegenheid voor een hapje en een drankje, er waren diverse aktiviteiten voor de kinderen, en er kon uiteraard gezeild worden. En, helemaal in de stijl van het oude Ottenhome, waren er overal mogelijkheden gecreëerd om zittend te kunnen genieten van een drankje en het prachtige uitzicht.


Het college van B&W op bezoek bij Ottenhome.
V.l.n.r. de wethouders Nelleke Schenkkan, Betske van Henten, Lia Moote en burgemeester Don Bijl. (Wethouder Gerard Abrahamse ontbreekt op de foto.)

Misschien kan het gemeentebestuur toch nog iets doen voor Ottenhome: er liggen nog oude plannen in een gemeentela voor de aanleg van een recreatiestrandje bij De Zuwe. De daarbij geplande parkeergelegenheid kan dan ook een einde maken aan het drassige en gevaarlijke bermparkeren aan de ventweg langs de Vreelandseweg. Eind goed al goed?

Lees ook:

Juli 1999
29 mei 2000
Augustus 2000
Strandje opgeknapt


bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2