WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bejaarden Woedend
Kortenhoef, vr 3 augustus 2007

RTVNH zond een item uit over de tijdelijke noodwoningen die bij Oudergaard zijn verrezen. Zes jaar zullen bejaarden aankijken tegen een hagelwit gebouw.


Rechts de bejaardenwoningen die tot voor kort over de Kwakel de weilanden als uitzicht hadden. Links op enkele meters van hun voortuin een witte prefab-flat van drie verdiepingen.

Update 3-8-2007, 15.30: Foto's toegevoegd.

De wisselwoningen bij Oudergaard/ Veenstaete zijn onlangs geplaatst. Een hagelwit gebouw van drie verdiepingen is verrezen aan de rand van de weilanden bij de Kwakel. Pal achter het gebouw liggen bejaardenwoningen die uitzicht hadden op de weilanden, de koeien en de schapen. Nu kijken zij aan tegen de "flat" van drie verdiepingen.


Rechts het oude uitzicht, links het nieuwe.

Omdat het noodgebouw een L vorm heeft, komt hier de gevel tot het voetpad.

RTVNH zond een bericht uit waarin te zien is dat de bejaarden en de aanwonenden woedend zijn op de gemeente en op Auxilium, de eigenaar van Oudergaard. In het filmpje lopen de emoties erg hoog op. Harro Kool, één van de omwonenden die protest aantekende bij de rechter tegen de bouwvergunning voor Oudergaard en die zaak onlangs won, voert ook het woord. Eén bejaarde stelt dat de zes jaar, die de "flat" blijft staan, voor de bejaarden levenslang is, omdat zij niet zoveel tijd van leven meer hebben. RTVNH vroeg Auxilium om een reactie, maar men wilde niet reageren.

U vindt het filmpje hier.


Uitzicht vanuit een zijstraat.

Zijaanzicht. Links de bejaardenwoningen, rechts is nog net een stukje van de Kwakel te zien.

Dossier Veenstaete/Oudergaard

bron
RTVNH
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2