Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Plassennet

Bron: Gooi- en Eemlander


Begrip voor protest

Kortenhoef, 23 februari 2003. Ybert van der Kraats, de directeur van Oudergaard, heeft begrip voor de protesten van de omwonenden van het zorgcentrum tegen de hoogbouwplannen.

Dat zegt hij in een artikel van Nico Postma in de Gooi van afgelopen donderdag. De plannen zijn nog niet officieel ingediend en er is ook nog geen bouwaanvraag ingediend. Tot nu toe zijn alleen de bewoners, de omwonenden en het college van B&W voorgelicht over de plannen die Oudergaard heeft. Van der Kraats, begrijpt dat de plannen vrij ingrijpend zijn voor de directe omgeving van het zorgcentrum. Hij zegt toe dat de bezwaren van de buurt serieus zullen worden genomen. Hij is altijd bereid om met de actiegroep HKL te praten.


Oudergaard in Kortenhoef

Van der Kraats wijst er echter op dat de nieuwbouw zowel het huidige Oudergaard als Huize Brugchelen moet vervangen. Daarom is er een complex nodig met 80 verzorgingsplaatsen, 24 verpleeghuisplaatsen en de vervanging van 38 aanleunwoningen. Om het plan te financieren wil hij 24 duurdere appartementen bouwen en houdt hij vast aan de bouw van een dienstencentrum.


Huize Brugchelen in 's-Graveland

Als de hoogte van de geplande gebouwen minder moet worden, dan is de consequentie dat er in de breedte gebouwd moet worden, waardoor de buren het complex dichterbij krijgen.

In de gesprekken met het college van B&W en de welstandscommissie werd weliswaar niet enthousiast gedaan over het bouwen in de hoogte, maar beide instanties hebben Oudergaard niet sterk afgeraden om deze plannen naar buiten te presenteren.

Minder vierkante meters bouwen kan niet, omdat de wettelijke eisen die gesteld worden aan de ruimte tegenwoordig hoger liggen dan in de tijd dat het huidige Oudergaard gebouwd werd. Nu moet de oppervlakte van een appartement 45 vierkante meter zijn, toen was dat 24 vierkante meter.

Begin maart gaat de groep die zich met de bouw bezig houdt verder vergaderen, waarbij de op- en aanmerkingen bekeken worden. Daarna worden de eventueel aangepaste plannen gepresenteerd. En ding is zeker. Het is onmogelijk om het iedereen voor honderd procent naar de zin te maken. Er zullen compromissen gesloten moeten worden, maar daar is de openheid van de discussie goed voor.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Stralend, voorjaar, 9 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...