Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Plassennet


Pontje gekaapt

Wijdemeren, 24 februari 2003. Drie kinderen waren vanmiddag om half vijf aan het Noordereinde op het pontje van Natuurmonumenten gestapt om de 's-Gravelandsevaart over te steken. Nadat ze zich van de wal hadden afgeduwd kwamen ze er tot hun schrik achter dat het pontje geen millimeter meer bewoog.  

Nadat het pontje op 23 mei vorig jaar officieel in gebruik was gesteld, heeft het precies twee dagen geduurd voordat het door technische malheur alweer uit de vaart moest worden genomen. Bordjes aan weerzijden van de 's-Gravelandsevaart gaven aan dat het Natuurmonumenten oprecht speet, maar dat ze hoopten het euvel zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Driekwart jaar verder is het pontje nog niet in de vaart en zijn de waarschuwingsbordjes verdwenen. Zo kon het gebeuren, dat vanmiddag drie argeloze kinderen met fiets en al op het pontje stapten en pas nadat ze zich hadden afgeduwd van de wal er achter kwamen dat ze niet meer voor- of achteruit konden.


Het pontje gezien vanaf de Cannenburgerweg in A'veen, op de achtergrond de gebouwen van Natuurmonumenten a.h. Noordereinde.


Een beetje opgelaten voelden de twee meisjes en de jongen zich wel. Ze hadden toch moeten zien, dat het ijs nog ongerept was...

Gelukkig was uw verslaggever op het juiste moment op de juiste plek en kon  hij erger voorkomen. Uit de WieWatWaar had hij ooit het centrale telefoonnummer van de afdeling Openbare Werken opgepikt en in zijn mobieltje opgeslagen. Dat kwam nu goed van pas. De heer Zweers nam op en handelde razendsnel. Uw verslaggever werd na 3 minuten al teruggebeld met de mededeling, dat de brandweercommandant toevallig vlakbij was, nl. in het gemeentehuis in 's-Graveland (stel je voor op de Rading 1 in Hilversum!). De kinderen konden gerustgesteld worden, alhoewel het er niet naar uit zag, dat ze het echt angstig hadden vonden, eerder een beetje spannend! Amper 5 minuten later arriveerde brandweercommandant Jan Spaargaren en bracht de kinderen in no-time weer veilig aan de kant. 


Voor Jan Spaargaren (brandweercommandant van Wijdemeren), was de redding niet moeilijk. Hij heeft (letterlijk en figuurlijk) voor aanzienlijk hetere vuren gestaan.


Eind goed, al goed. De drie avontuurlijke kinderen zijn dankzij razendsnel handelen van Wijdemeerse ambtenaren weer veilig aan wal. Nu de waarschuwingsbordjes nog.

Als het rampenplan van de gemeente Wijdemeren ook zo voortreffelijk werkt als deze reddingsactie, dan kunnen de burgers van Wijdemeren weer rustig gaan slapen.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...