Vorig bericht | ||
Auteur: Rik Jungmann |
Foto's: Plassennet |
Bron: Gooi- en Eemlander |
Siemons vs. Stichting
's-Graveland, 22 februari 2003. Wethouder
Yvonne Siemons heeft een "pinnige" brief met een ultimatum
geschreven naar de Stichting Kunstbezit 's-Graveland. De Stichting
krijgt de keus. De schilderijen gaan naar het Knorr gebouw, of de
Stichting kan inpakken en wegwezen.
Nico Postma schrijft vandaag dat het veenbrandje tussen de Stichting en de Gemeente is opgelaaid onder de kop "Siemons heeft buik vol van Stichting".
De gemeente had wethouder Yvonne Siemons voorgedragen als voorzitter van de Stichting. Intussen is het bestuur van de Stichting echter uitgebreid en heeft dat bestuur uit haar midden Robby Israel gekozen als voorzitter. Siemons is welkom als bestuurslid. Deze stelt daaraan echter de eis dat de schilderijen uit het oude gemeentehuis van 's-Graveland mee verhuizen naar het tijdelijke gemeentehuis aan de Rading in Hilversum tegen de grens van Loosdrecht aan. In het artikel spreekt Yvonne Siemons harde taal. "De Stichting mag kiezen: meeverhuizen of anders inpakken en wegwezen. Dan slaan ze de schilderijen maar op in een schuur, want de schilderijen kunnen niet in het gemeentehuis aan het Noordereinde blijven hangen. De gemeente wil er geen museum van maken."
Het Stichtingsbestuur is uitgebreid met Robby Israel, Joop Glijn en Jan Kruiskamp, allen uit Kortenhoef. Glijn en Israel lieten eerder al van zich horen in ingezonden stukken, artikelen en op Radio Wijdemeren. Joop Glijn stelde toen voor om de schilderijen te laten hangen en van het gemeentehuis een museum te maken. Robby Israel maakte zich sterk voor het aanpassen van de statuten van de Stichting die er nu in voorzien dat de collectie het grondgebied van 's-Graveland niet mag verlaten. Secretaris Carole Denninger van de Stichting zegt in het artikel dat het bestuur niet is ingegaan op de voordracht van de gemeente om Siemons voorzitter te maken, omdat zij dit niet slim vond. Overigens is Yvonne Siemons uitgenodigd voor de volgende bestuursvergadering. Omdat de verhuizing naar de Rading al op 1 juni afgerond moet zijn, ziet zij geen andere mogelijkheid dan de schilderijen mee te verhuizen. Tijd voor het ontwikkelen van een alternatief is er niet en de schilderijen onverwarmd laten hangen of ergens opslaan is ook geen optie. Zij vindt het jammer dat het mooie huidige gemeentehuis wordt verlaten, maar ziet ook wel voordelen aan het Knorr-gebouw op het gebied van verlichting en ophangsystemen. Aan het eind van het artikel klinkt enige droefenis door. "Wellicht komt een aantal schilderijen ooit nog terug in het gemeentehuis aan het Noordereinde. Meer? |
Het Wijdemeerse
weer: Stralend, 6 graden Meer weer? Klik hier. |
...