Vorig bericht

Home

Volgend bericht


G&E: Actie kunst

Wijdemeren, 2 januari 2003. De Gooi- en Eemlander heeft de oproep opgepikt die in de Wijdemeerse Webkrant is geplaatst door diverse Kortenhoevers tot behoud van de kunstcollectie in 's-Graveland.

Nico Postma schrijft vanavond een artikel onder een enorme kop op de voorpagina van het regiokatern. De kop luidt:

Actie tegen vertrek kunst 's-Graveland
Collectie mag niet naar Knorr-kantoor

De oproepen werden gedaan door Douwe van Essen en Robby Israel aansluitend op een artikel in de Gooi- en Eemlander van 24 december vorig jaar en een artikel in de Webkrant van diezelfde dag. Vandaag voegde Joop Glijn zich bij het protesterende gezelschap.

Vandaag schrijft de Gooi dat volgens wethouder Yvonne Siemons de schilderijen van de Stichting  Kunstbezit 's-Graveland mee wil nemen naar het Knorr-gebouw, ondanks het feit dat in de statuten van de Stichting staat dat de collectie binnen de grenzen van de (voormalige) gemeente 's-Graveland moet blijven. Zij zegt dat het bestuur van de Stichting, waarvan zij voorzitter wordt, dit met haar eens is. Het bestuur heeft toegezegd aan het probleem met de statuten "een mouw te passen".

Robby Israel zegt desgevraagd dat hij de statuten goed gaat bestuderen omdat hij zenuwachtig wordt als "ergens een mouw aan gepast wordt". "In dit land zijn nu eenmaal regels en wetten en die kun je niet zomaar veranderen als het je even niet uitkomt." :aldus Israel. De statuten zullen dus gewijzigd moeten worden.

"Als inwoner en belastingbetaler van 's-Graveland heb ik er belang bij dat de collectie hier blijft." Hij waarschuwt voor het hellende vlak. Eerst gaat de collectie vijf kilometer verderop, dan naar Amsterdam of zelfs Londen. Daarom onderneemt hij nu actie. Hij sluit het artikel af met de opmerking dat hij geen conflict met de Stichting wil en dat hij er geen problemen mee heeft als de kunst verhuist, als die maar binnen Wijdemeren blijft.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander, Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...