Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: TVNH/Rik Jungman

Bron: TVNH


TVNH: Als Egeltjes

Wijdemeren, 25 februari 2003. Op het nieuws van TV Noord-Holland was gisteravond en vandaag de ganse dag te zien dat het begin van vrede (als egeltjes..) getekend is tussen wethouder Yvonne Siemons en de Stichting Kunstbezit 's-Graveland.

Joska Zinkweg met het Nieuws van TVNH 24/2/2003.

Een verslag van Maria Straatsma.


Wethouder Yvonne Siemons (DBL).

In een kort item besteedde de tv-zender aandacht aan de problemen die in Wijdemeren gerezen zijn rond de schilderijencollectie van de voormalige gemeente 's-Graveland. Na de harde woorden in de krant, klonken de ingenomen stellingen nu veel gematigder.

Zowel de wethouder als voorzitter Robert Israel van de Stichting kwamen aan het woord. Yvonne Siemons betoogde dat de schilderijen niet in het huidige gemeentehuis van 's-Graveland kunnen blijven omdat er geen verwarming en geen toezicht zal zijn na de verhuizing naar Rading 1 (Knorr-gebouw) in Hilversum.


Robert Israel, voorzitter  van de Stichting. Op de achtergrond "Ons Dorp" van Flip Hamers.

Rading 1 (Knorr) in Hilversum. Het nieuwe gemeentehuis van Wijdemeren.

Robert Israel gaf aan dat het wijzigen van de statuten van de Stichting om de weg vrij te maken voor de verhuizing van de schilderijen niet zo simpel is. Tegelijkertijd zei hij dat de Stichting begrijpt dat de gemeente een probleem heeft met de collectie.


Links Carole Denninger (SKG), rechts Yvonne Siemons, napratend in de hal.

Het schilderij Ons Dorp van Flip Hamers. Gebaseerd op Kortenhoef met alle jaargetijden en alle gebeurtenissen in het dorp.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Stralend, 10 graden.
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...