Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen, G&E

Bron: Gooi- en Eemlander


HKL houdt bus aan.

Kortenhoef, 15 februari 2003. De actiegroep Houdt Kortenhoef Landelijk (HKL) komt aardig op stoom. Gisteren hield de actiegroep de bus met Henry Meijdam en het voltallige college van B&W tegen om te protesteren tegen de hoogbouw van Oudergaard.


De voorpagina van de Gooi.
Op de achtergrond de bus. In het midden
Tineke van de Velden. Achter haar Don Bijl
en rechts Henry Meijdam.

Op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi staat vandaag een foto van de aanhouding van de bus. Het gezelschap zou de gemeentewerf aan De Kwakel bezoeken toen de actievoerders de bus dwongen te stoppen. Vervolgens werd gedeputeerde Henry Meijdam naar buiten geroepen om de argumenten van de actievoerders tegen de hoogbouw van Oudergaard aan te horen.

HKL had de actie 's morgens voorbereid in het huis van Tineke van de Velden. De actievoerders maken bezwaar tegen het hele Oudergaard-plan. Zowel het verrijzen van twee gebouwen van zes verdiepingen als het verdwijnen van de waterpartij aan de Parklaan valt bij hen niet in goede aarde. Tijdens de bijeenkomst in het huis van Tineke van de Velden werd over de waterpartij gezegd: "Dit is nog het enige plekje in Kortenhoef dat water en groen heeft."


Burgemeester Don Bijl

Burgemeester Don Bijl zei tegen de actievoerders dat de gemeente nog geen standpunt over de plannen heeft ingenomen. Bovendien wil de gemeente eerst overleggen met de buurt voor er een standpunt wordt ingenomen.

Gedeputeerde Meijdam raadde de actievoerders aan om eens met Oudergaard en de architect te gaan praten. Hij kreeg van Tineke van de Velden een petitie aangeboden met foto's, brieven en handtekeningen. Daarop kon hij niet nalaten er fijntjes op te wijzen dat er op 11 maart ook op hem gestemd kan worden.

Burgemeester Bijl vindt zes bouwlagen wel erg hoog. Drie keer zo hoog als nu. Hij wees er echter op dat Huize Brugchelen dicht gaat en dat die bewoners ook in Oudergaard terecht moeten. "We moeten met elkaar meedenken, want hier moet wel iets komen."


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Bewolkt, weinig wind, nul graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...