Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto: Douwe van Essen

Bron: Plassennet


Doorstart Ottenhome

Wijdemeren, 14 februari 2003. Voor Annemiek van de Water een grote 
dag na jaren van onzekerheid als bedrijfsleider van het met sluiting bedreigde Loosdrechtse watersportcentrum Ottenhome, want vandaag vierde zij de feestelijke (her)opening als directeur. Een opening met een wel héél bijzonder tintje.


Watersportcentrum Ottenhome.

Veel is er al geschreven (zie links beneden) over de toekomst van Ottenhome, dat tweeënhalf jaar geleden door de vorige eigenaar Louis de Bruin aan Fortis werd verkocht. Maar vanaf heden is die toekomst helemaal in de handen van directeur Annemiek van de Water en haar afgeslankte team. Na het ontslag van alle personeelsleden in oktober 2002 was Ottenhome vier maanden gesloten om nu weer als een Phoenix uit z'n as te herrijzen.

In haar openingswoord sprak Annemiek van de Water vol trots over deze eerste dag aan het roer van haar eigen 'schip' Ottenhome en dat ze er alles aan zal doen, samen met haar enthousiaste 'bemanning' om het schip varende en drijvende te houden. Ook gaf ze toe, dat ze zich helemaal niet had gerealiseerd, dat vandaag, Valentijnsdag nog wel, zo'n bijzondere dag was en dus een feestelijk tintje verdiende. Het was wethouder van cultuur en recreatie (en inwoonster van Loosdrecht) Yvonne Siemons die haar op dat spoor zette. Annemiek vindt zichzelf namelijk niet zo'n 'feestmens', maar echt veel moeite kostte het nu ook weer niet om haar over te halen.Gloednieuwe directeur Annemiek van de Water legt vol trots 
uit wat het project "Ottenhome heeft hart voor Vrijwilligers" betekent. 

Over het bijzondere tintje hoefde ze niet lang na te denken. Met name de enorme hulp die ze in de afgelopen maanden had ontvangen van vrijwilligers bracht haar op het idee juist voor hen iets terug te doen. Het idee groeide vervolgens uit tot een heus project. Ottenhome stelt elke maandag van april t/m oktober (– maar niet op 2e paasdag en 2e pinksterdag)  een gedeelte van haar huurvloot – in totaal 25 roeiboten, kano’s en roeiboten – gratis ter beschikking aan de Nederlandse vrijwilligers.


Initiatiefneemster van het vrijwilligersproject Annemiek van de Water (m) praat na met de vertegenwoordigers van de Hilversumse Vrijwilligerscentrale Marjoke Mersman (l) en Henk Meerding (r).

Burgemeester Don Bijl doopt de zeilboot, 
die het project
“Vrijwillig(ers) de boot in bij Ottenhome Loosdrecht” symboliseert.
V.l.n.r. Don Bijl, Annemiek van de Water, Yvonne Siemons en Marjoke Mersman.

Samen met tal van genodigden, met vrijwilligers uit de Gemeente Wijdemeren en met officiële vertegenwoordigers van de Hilversumse vrijwilligerscentrale werd in het Zeilerscafé van Ottenhome het glas geheven op het succes  van dit project, nadat eerst burgemeester Don Bijl, samen met wethouder Yvonne Siemons, het startschot had gegeven door het symbolisch dopen van een zeilboot met een fles champagne. 

 


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...