... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wie Wat Waar
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

HKL ongerust over nieuwbouw

Kortenhoef, 14 juli 2004. De actiegroep "Houd Kortenhoef Landelijk" maakt zich zorgen over de nieuwbouwplannen van Oudergaard. De groep heeft bezwaar aangetekend tegen de nieuwbouwplannen, maar hoort niets van het gemeentebestuur.


Het bord dat februari vorig jaar langs De Kwakel in Kortenhoef geplaatst werd. Het staat er nog, maar de meeste tekst is er inmiddels af geregend.

In de Wie Wat Waar schrijft Herman Stuijver over de onrust die binnen de actiegroep is ontstaan. Men heeft gehoord dat aan de bewoners van Oudergaard is verteld dat zij volgend jaar van hun kerstdiner in de nieuwbouw zullen genieten. De leden van de actiegroep hebben de fractievoorzitters en de collegeleden voorzien van een CD-rom met daarop de door hen aangedragen informatie. Ook heeft men een bezwaar ingediend (zienswijze heet dat tegenwoordig) tegen de nieuwbouw.

In een gesprek met wethouder Wim Neef (CDA) van ruimtelijke ordening kreeg de actiegroep echter de indruk dat hun bezwaren er helemaal niet meer toe doen en dat de zaak al beklonken is. De wethouder vertelde de actiegroep dat de gemeente het recht heeft om zelf het besluit over de nieuwbouw te nemen, omdat het zou gaan om een artikel 19 lid 2 procedure. Mede-collegelid Ties Hagen en "Vriend van Oudergaard" verklaarde tegenover de actiegroep dat "ze toch kansloos waren". HKL vreest dat het bouwplan in de komende gemeenteraad als hamerstuk zal worden aangenomen.

Gerrit van de Velden van HKL stelt met nadruk dat men niets tegen goede huisvesting voor bejaarden heeft, maar dat de actiegroep wel bezwaar heeft tegen de twee woontorens aan de Kwakel van bijna 20 meter hoog. Als die torens gebruikt zouden worden voor ouderenhuisvesting, dan zou HKL er misschien nog mee kunnen leven, maar in de torens komen "dure koopappartementen voor rijke 55-plussers". Harro Kool van HKL: "Eigenlijk wordt over de rug van de ouderen tegemoet gekomen aan een projectontwikkelaar die veel winst wil maken."

Het artikel sluit af met de door HKL uitgesproken hoop "dat Wijdemeren zijn verhalen over openheid en transparantie waar maakt en dat ze antwoord zullen krijgen op hun vragen".


Lees ook:


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind21 Naar volgende bericht