Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Plassennet

Bron: Gooi- en Eemlander


Zes Hoog...

Kortenhoef, 4 februari 2003. Zorgcentrum Oudergaard heeft haar bouwplannen gisteren tijdens een informatieavond onthuld. De bezoekers schrokken zich een hoedje.

Twee jaar geleden verschenen de eerste berichten in de pers dat Oudergaard wil gaan bouwen. Gisteren kwam er meer duidelijkheid over de plannen. Men wil een groot hoofdgebouw neerzetten met zes verdiepingen. Het water aan de Parklaan verdwijnt, zodat het gebouw direct aan de straat grenst tegenover de Van Heumenhof.


Oudergaard. Op de voorgrond het water dat verdwijnt.

Toen de architect, Aart van der Vlist, hierover werd aangesproken, antwoordde hij dat het water aan de Parklaan weliswaar verdwijnt, maar dat de strook water aan De Kwakel breder wordt. Aan die kant zullen koopwoningen met zorg aan huis gebouwd worden. De welgestelde Kortenhoevers aan die kant van het gebouw zullen een waterpartij voor de deur krijgen met uitzicht over de weilanden.


Huize Brugchelen wordt gesloopt.

Het plan werd gepresenteerd door Rob Lupgens (bouwadviseur), Aart van der Vlist (architect) en Ybert van der Kraats (directeur Stichting Ouderenvoorzieningen 's-Graveland). Zij betoogden dat de nieuwe onderkomens voor de bejaarden ruimer van opzet worden. Ook zal er een dienstencentrum in het gebouw gehuisvest worden waar huisartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen komen.

Eerst wordt de nieuwbouw gerealiseerd op de nieuwe plek, waarna het huidige Oudergaard gesloopt zal worden. Op die manier wordt voorkomen dat er verplaatsbare cabines (z.g. P.rt. c.b.ins) geplaatst moeten worden.

De buurt is niet erg te spreken over de hoogte van het gebouw. Afgezien van de kerktorens wordt dit het hoogste gebouw van Kortenhoef. De bouw zal begin 2004 aanvangen als alle vergunningen binnen zijn. 


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...