Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's en impressies: Rik Jungmann

Bron: Radio Wijdemeren


Actiegroep Oudergaard

Kortenhoef, 11 februari 2003. Op Wijdemeren Actueel van Radio Wijdemeren waren zondagmiddag Joke Fransen en Ton Kool te horen. Zij traden op als woordvoerders van een actiegroep die zich verzet tegen de hoogbouw die zorgcentrum Oudergaard vorige week presenteerde.

Zij vertelden dat er veel onvrede is ontstaan naar aanleiding van de plannen die Oudergaard tijdens een informatieavond presenteerde. Er gingen kwalificaties over tafel als "een fort" en "een tweede Kerkelanden". "Binnen vijf minuten was er een actiegroep samengesteld" :zei Ton Kool.


De Kwakel, gezien vanaf de Herenweg.
Situatie nu.

De Kwakel, gezien vanaf de Herenweg.
Impressie van de nieuwe situatie.

Op de vraag van de interviewer van Radio Wijdemeren of de bewoners vooraf betrokken waren, was het antwoord ontkennend. "Wij kregen een week vooraf een briefje in de bus over de informatieavond, maar verder zijn wij er niet bij betrokken."

"In het bestemmingsplan staat nu dat de goothoogte van gebouwen acht meter mag zijn met een eventuele vrijstelling van een extra meter." :vertelde Ton Kool. "Nu willen ze met de nieuwbouw tot een hoogte van twintig meter gaan." Hij zei te denken dat de gemeente mogelijk een deal over de nieuwbouw met Oudergaard heeft gesloten bij de aankoop van Brugchelen. "Mogelijk hebben ze nu zes verdiepingen getekend, om er uiteindelijk vier over te houden." :speculeerde hij.


Oudergaard gezien vanaf de parkeerplaats van het Van Heumenhof.
Situatie nu.


Oudergaard gezien vanaf de parkeerplaats van het Van Heumenhof.
Impressie van de nieuwe situatie.

Het actiecomité heeft een brief naar het gemeentebestuur gezonden en wacht op een reactie op die brief. Intussen wil de groep in gesprek gaan over dit onderwerp met diverse organisaties die waken over het landelijke Kortenhoef, zoals de Stichting BLOK en de Stichting Curtevenne, zo kondigde Ton Kool aan.

Bij de impressies is op beide foto's uitgegaan van drie maal de hoogte van de huidige gebouwen van twee verdiepingen. Bovendien staat de nieuwbouw dichter op de Parklaan, waardoor het gebouw iets dichterbij staat en dus groter is. De architectuur berust volledig op fantasie en vertoont geen enkele relatie met de werkelijkheid. red.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, mistig, droog, 1 graad
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...