Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Oudergaard lager?

Kortenhoef, 13 juli 2003. Onlangs presenteerde verzorgingshuis Oudergaard haar aangepaste nieuwbouwplannen. Niet zes, maar vier verdiepingen hoog wordt de nieuwbouw nu. Actiegroep HKL houdt echter vast aan haar bezwaren.
De actiegroep Houdt Kortenhoef Landelijk (HKL) is niet tevreden met de aangepaste nieuwbouwplannen van Oudergaard. Dat schrijft de G&E van gisteren. In februari ontstond grote opwinding rond het bejaardencentrum toen werd aangekondigd dat er woontorens van zes verdiepingen gebouwd zouden worden, o.a. aan De Kwakel, het verlengde van de Kortenhoefsedijk. Er werd een actiecomité opgericht dat protestborden plaatste en zelfs de bus van gedeputeerde Henri Meijdam op zijn campagnebezoek aanhield om aandacht te vragen voor de bezwaren tegen de hoogbouw.

Oudergaard bleek gevoelig voor de bezwaren en presenteerde vorige maand aangepaste plannen. De zes verdiepingen werden er vier. Toch denkt HKL dat de bouw in de landelijke omgeving te omvangrijk wordt en is men ook bezorgd over parkeeroverlast in de buurt van het nieuwe Oudergaard. Ook vindt de actiegroep dat de gepresenteerde tekeningen niet kloppen. Zo zouden hoogten ontbreken en zou er geen rekening zijn gehouden met de technische ruimten die op het dak van de nieuwbouw komen,

HKL heeft een bezwaarschrift naar het college van B&W gestuurd waarin verzocht wordt om geen medewerking aan de plannen van Oudergaard te geven.

Lees ook:

HKL houdt bus aan. Politiek achter HKL Laatste commissie
K'hoef Landelijk Raad 27/2/03 Begrip voor protest

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zomers, 22 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...