WIJDEMEERSE WEBKRANT
HKL weer naar Rechter
Kortenhoef, vr 10 augustus 2007

De gemeente schreef een nieuwe motivering voor de bouw bij Oudergaard. Actiecomité Houdt Kortenhoef Landelijk (HKL) stapt weer naar de rechter.

Bouwvergunning geschorst

Wijdemeren verleende op 29 november vorig jaar een bouwvergunning aan Auxilium voor de bouw van het nieuwe zorgcentrum Veenstaete op de plek waar nu Oudergaard in Kortenhoef staat. Op 29 juni verklaarde de rechter de bezwaren van de omwonenden, verenigd in HKL, op zes punten gegrond en schorste de vergunning. De rechter gaf de gemeente een herkansing om beter te motiveren hoe men tot het verlenen van de bouwvergunning was gekomen ten aanzien van bouwvolume, parkeren, etc.

Vergunning overeind gehouden

Op 1 augustus liet de gemeente door middel van een persbericht weten dat er een nieuwe argumentatie voor het verlenen van de bouwvergunning was geschreven. Met de nieuwe argumentatie verwacht de gemeente de bouwvergunning "overeind te kunnen houden".

Overleg i.p.v. rechtszaken?

In de G&E kondigt HKL vandaag aan dat men binnen drie weken opnieuw naar de rechter zal stappen om de bouwvergunning voor Veenstaete, met de verbeterde motivering van de gemeente, opnieuw aan te vechten. Harro Kool, die namens vijfenveertig omwonenden (HKL) spreekt, verklaart dat zij per brief aan de gemeente hebben aangeboden om er in overleg samen uit te komen. Dit om slepende rechtszaken te voorkomen. Hij betwijfelt of er antwoord van de gemeente zal komen. Kool is ervan overtuigd dat HKL ook de tweede rechtszaak over de verleende bouwvergunning zal winnen.

Prefab te snel geplaatst

 


De prefab wisselwoningen die bij Oudergaard geplaatst zijn.

Harro Kool denkt dat het nog wel enkele jaren kan duren voor alle procedures doorlopen zijn en de bouw kan beginnen. Daarom vindt hij dat de plaatsing van de prefabnoodwoningen uitgesteld had moeten worden tot het moment dat de bouw echt zou starten. Temeer omdat de prefabwoningen er maar vijf jaar mogen blijven staan.

Dossier Veenstaete/Oudergaard

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 3