WIJDEMEERSE WEBKRANT
Prefab dorp Veenstaete
Kortenhoef, do 12 juli 2007

Aan de Kwakel in Kortenhoef verrijst een prefab dorp. Een torenhoge kraan zet de noodwoning-units voor Oudergaard / Veenstaete naast en op elkaar.

Douwe van Essen nam er een kijkje, nam foto's en sprak betrokkenen. Een lid van de actiegroep Houdt Kortenhoef Landelijk wist te melden dat er voor de nieuwbouw en de plaatsing van de noodwoningen één bouwvergunning is afgegeven. (Die door de rechter geschorst is.) De heer Aalbers, de opzichter van Fort bouw uit Raamsdonkveer, waar de noodwoningen vandaan komen, sprak dat tegen. Volgens hem is er voor de noodwoningen een aparte vergunning verleend, die wel wat voeten in de aarde had vanwege de problemen met de vergunning voor de nieuwbouw.

In totaal worden er 177 units geplaatst. Twee per vrachtwagen. In totaal zullen er dus circa 90 vrachtwagens met units de Kwakel opdraaien. Samen zullen de units tot zesenzestig wooneenheden gekoppeld worden.


Vandaag was de Kwakel voor het verkeer afgesloten. Niet zo gek, als je dit ziet.

De chauffeurs kregen een gedetailleerde routebeschrijving mee hoe zij op de Kwakel moeten aanrijden. Bij één vrachtauto ging dat mis. De chauffeur vertrouwde op zijn navigatiesysteem en kwam fout uit. De wagen, die na hem aan had moeten komen, stond voor hem op de Kwakel. En daar is geen manoeuvreerruimte. De aanvoer van de units is een logistiek hoogstandje.


De keuken staat er al in.

De omwonenden en andere omstanders zijn ervan overtuigd dat de noodwoningen er zes tot tien jaar zullen blijven staan. Opzichter Aalbers acht die kans klein, omdat er een vergunning voor vijf jaar is afgegeven met zeer stringente voorwaarden. Een verlenging van zo'n bouwvergunning is moeilijk.

(Verlenging is misschien moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Nog onlangs werd een tijdelijke vergunning voor een noodlokaal bij de Antoniusschool verlengd en zelfs uitgebreid voor een tweede lokaal. red. WWK)

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 3