WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loopgravenoorlog Tomin
Wijdemeren, vr 10 augustus 2007

Er ontwikkelt zich een loopgravenoorlog tussen de Tomingroep en de aanbestedende gemeenten. Ook onderling zijn die het niet meer eens.

In een uitgebreide analyse van het aanbestedingsproces voor de schoonmaak van de regionale gemeentelijke gebouwen citeert Eddie de Paepe in de G&E enkele betrokkenen. Er wordt nu al driftig heen en weer geschoven met de schuldvraag over de aanbesteding waaraan de Tomingroep niet mee doet, maar die wel door die organisatie voor de rechter zal worden aangevochten. Hieronder de verschillende gezichtspunten.

Tomingroep

De Tomingroep zal proberen om de zaak nog ten gunste van zichzelf te keren. Via de rechter of via overleg (Volgens de EU aanbestedingsregels mag niet overlegd worden. red. WWK)

Wijdemeren


Wethouder Lia Moote (Wijdemeren)

Wethouder Lia Moote van Wijdemeren stelt dat de aanbesteding uiterst zorgvuldig volgens de regels door Wijdemeren en Hilversum is uitgevoerd. Zij acht de kans dat de Tomingroep bij de rechter gelijk zal krijgen dan ook uiterst gering. De suggestie van Tomindivisiemanager Jan van Hasselt, dat de ambtenaren met opzet de lat te hoog hebben gelegd voor de Tomingroep, wijst zij volstrekt van de hand.

Hilversum

De Hilversumse SP vindt dat de Tomingroep steken heeft laten vallen in de aanbesteding, maar heeft ook flinke kritiek op de communicatie vanuit Wijdemeren. De partij gaat er volgende maand vragen over stellen in de commissievergadering. De PvdA in Hilversum heeft nu al last van een politieke kater, maar weet nog niet precies hoe het allemaal zit en wie er gelijk heeft.

Dossier Tomin:

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 3