WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tomin: Omstreden eis
Wijdemeren, do 9 augustus 2007

De politiek in de regio vindt het jammer dat de Tomingroep de aanbestedingseisen letterlijk nam en daarom afhaakte.

In de G&E van vandaag een groot stuk van Eddie de Paepe over de aanbestedingsperikelen van de schoonmaak van gemeentegebouwen. De Tomingroep deed niet mee met de aanbesteding omdat er gevraagd werd naar drie, qua omvang vergelijkbare, schoonmaakprojecten. Die heeft de Tomingroep niet en dus werd besloten niet aan te bieden, omdat niet aan die eis kon worden voldaan.

SP belde wethouder

Wethouder Karin Walters van Hilversum werd door de SP gebeld naar aanleiding van de eerdere berichten. Zij brak haar vakantie af om uit te zoeken wat er aan de hand was. Haar conclusie was dat de Tomingroep de aanbestedingseis te strikt had gehanteerd. Zij belde met de pojectleider van de aanbesteding, de heer Peek en met wethouder Wim Lorjé van Wijdemeren. Beide wethouders lieten juridisch advies uitbrengen over mogelijkheden om de inschrijftermijn te verlengen, dan wel een nadere toelichting op de eis van drie vergelijkbare projecten te geven.

Vanuit de Wijdemeerse politiek reageerde Ria Hennis van DBW. Zij noemde de gang van zaken schandalig en pleitte voor uitstel van de inschrijving.

Niets doen het beste

Omdat de aanbesteding al enige tijd loopt en er in zo'n procedure zeer strikte regels gelden, werd de beide wethouders afgeraden om iets te doen aan verlenging van de inschrijfprocedure en verzachting van de eisen. Daarmee zou het risico ontstaan dat een andere aanbieder, bij gunning aan de Tomingroep, een schadevergoeding kan eisen. Daarop besloot Karin Walters om af te zien van een ingreep in de lopende procedure.

Stiekem

Jan van Hasselt, divisiemanager van de Tomingroep, vindt dat de informatie die de wethouder van haar ambtenaren kreeg volstrekt onjuist was. Hij verdenkt in het stuk in de G&E de ambtenaren die het aanbestedingsdocument schreven ervan dat zij "stiekem" een drempel inbouwden om de Tomingroep uit te sluiten van de aanbesteding. Dat zijn volgens hem dezelfde ambtenaren die ook vorig jaar de aanbesteding voorbereidden en beleidden. De Tomingroep zint dan ook op juridische stappen om ook dit keer, net als vorig jaar, de aanbesteding ongedaan te maken.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 5