Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Korte Raad, één agendapunt

Wijdemeren, 19 oktober 2006

Vanavond werd de gemeenteraad gehouden. Alleen fietspad, paardenstal en paardenweide aan het Zuidereind in 's-Graveland stond op de agenda.


De wethouders, v.l.n.r. Nelleke Schenkkan (GL), Lia Moote (PvdA),
Wim Neef (CDA) en Wim Lorjé (VVD).

Burgemeester Don Bijl opende met een vermaning. Hij riep in het algemeen de politieke partijen op om binnen de perken te blijven bij hun uitingen in de pers. Dit naar aanleiding van stukken in de pers in reactie op de collegevoorstellen om de OZB te verhogen.


Piet Ambagtsheer wordt beëdigd als fractieassistent voor de PvdA.

Tomin Groep

Bij de mededelingen kwam wethouder Wim Lorjé met de mededeling dat de rechter de Tomin Groep in het gelijk heeft gesteld in een procedure tegen de gunning van een schoonmaakcontract voor het gewest en een aantal gemeenten, waaronder Wijdemeren. Het gevolg is dat de hele aanbesteding opnieuw moet plaatsvinden en reeds ingeboekte besparingen op schoonmaak niet gerealiseerd kunnen worden.


Radio Wijdemeren was op volle sterkte aanwezig.
V.l.n.r. Adrie van Heusden, Stefan Troost en Bert Schouten.

Er waren voor het eerst in de Wijdemeerse geschiedenis geen burgerinsprekers. Aansluitend was het tijd voor het vragenhalfuur voor de raadsleden.


Joop Glijn nam voor het eerst plaats achter de perstafel voor de lokale bladen.

Six-'t Hoen

René Voigt (DBW) stelde vragen over de door de gemeente verloren rechtszaken die de familie Six tegen oud-wethouder 't Hoen en de gemeente had aangespannen.

Burgemeester Don BIjl gaf een uitgebreid overzicht van de rechtszaken die over de Oude Meentweg tegen de gemeente gevoerd zijn. Dat waren er in totaal acht. In vijf daarvan werd de gemeente in het gelijk gesteld. Over de andere drie moet de gemeente een nieuw besluit nemen als gevolg van de rechterlijke uitspraak.

Jaap van Waveren (DBL) vroeg aandacht voor de veiligheid in woonschepenhavens. En passant bleek dat er vierhonderd ligplaatsen in Loosdrecht zullen verdwijnen door de aanleg van deze havens.

Zuidereind, fietspad

Op de agenda stond een voorbereidingsbesluit voor de paardenstal, de paardenweide en het fietspad aan het Zuidereind.


De DBL fractie. V.l.n.r. Miep van Hattem, Jaap van Waveren en Gert Zagt.

Over dit enige agendapunt van de avond had Jaap van Waveren (DBL) gevraagd om het van de agenda te halen, hij voorzag ernstige juridische gevolgen als het aangenomen zou worden. René Voigt (DBW) ging iets minder ver. Hij wilde het voorstel wel steunen, maar wilde zich niet vastleggen op de exacte plaats waar de paardenstal geplaatst zal worden. Hij stelde dan ook voor om die van de tekening te verwijderen. Wethouder Wim Neef gaf aan dat de plek van de paardenstal bepaald zal worden in overleg met de omwonenden. Daarbij kan afgweken worden van de ingetekende plek. Volgens hem dus geen reden om het voorbereidingsbeluit niet te nemen. De overige partijen stelden zich achter het voorstel op. Het werd aangenomen met vijf stemmen tegen en dertien stemmen voor. (Edwin Bult (GL) was afwezig.)

Om 21.18 was de vergadering afgelopen. Een nieuw record.


De wekelijkse nieuwsbrief

Half bewolkt Windstil 15º

Naar volgende bericht