Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Gooi- en Eemlander / Plassennet


K'hoef Landelijk

Kortenhoef, 13 februari 2003. Het verzet neemt toe tegen de hoogbouw die verzorgingscentrum Oudergaard in Kortenhoef heeft gepland.

Gisteravond vond er in het Kraaiennest aan de Kortenhoefsedijk een gesprek plaats tussen de inmiddels gevormde actiegroep "Houdt Kortenhoef Landelijk" en andere organisaties die zich bezighouden met het bewaren van het karakter van het dorp. Dit gesprek was afgelopen zondag aangekondigd tijdens het programma Wijdemeren Actueel van Radio Wijdemeren.

De verontruste bewoners van de omgeving van Oudergaard (Van Heumenhof, Kerklaan en Kwakel) spraken met vertegenwoordigers van de Stichting Curtevenne en BLOK (Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef). Het enige aanwezige raadslid was fractievoorzitter Els van Hall van de VVD.

De groep verzet zich niet tegen verbetering van het zorgcentrum, maar wel tegen de geplande torens van zes verdiepingen die het bestuur van Oudergaard een week geleden presenteerden. De actiegroep heeft inmiddels al enige stappen gezet. Zo zijn er aangetekende brieven gestuurd naar het college van B&W, naar provinciale staten en naar de Stichting Ouderenvoorzieningen. Uit de gesprekken van gisteren kon opgemaakt worden dat de eerste pijlen nu gericht worden op de politiek van Wijdemeren. Er zal gebruik gemaakt worden van het inspraakrecht voor de raadsvergadering op 27 februari aanstaande.


Dit bord staat aan
De Kwakel bij de
Kooltjesbuurt.

Van de plaats van het protestbord aan
De Kwakel is nu dit aan de overkant
van het water te zien.

Als er zes woonlagen staan zal
ongeveer dit te zien zijn.


Els van Hall (VVD)

Els van Hall sprak haar verwondering uit over het feit dat de politieke partijen formeel niet op de hoogte zijn van de plannen. Zij denkt dat het college van B&W toch zeker overleg met Oudergaard moet hebben gehad over de plannen. Dat de partijen van niets weten vindt zij "te zot voor woorden". Overigens was de inschatting van de VVD-voorvrouw dat bijna de hele raad tegen de plannen van Oudergaard in deze vorm zal zijn, hetgeen een hart onder de riem was voor de actievoerders.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...