Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander/Plassennet


Theekoepel bij opbod

Wijdemeren, 13 februari 2003. Hoewel er ook tijdens de laatste wijkavond in 's-Graveland al mensen interesse toonden, is wethouder Siemons toch verrast door de enorme belangstelling van potentiŽle kopers en -gebruikers van de theekoepel bij Land en Bosch in 's-Graveland.

Sinds de heer Wim Fecken -amateur-historicus uit Kortenhoef- op de wijkavond met bloedend hart vertelde over de deplorabele staat waarin de theekoepel verkeerde, is alles in een stroomversnelling geraakt.

Van wethouder Co de Kloet mag het gebouwtje onmiddellijk verkocht worden. Wethouder Siemons stond daar niet om te springen, maar begreep ook wel, dat de gemeente Wijdemeren niet langer de verantwoordelijkheid kon blijven dragen. Noch de gemeente 's-Graveland in het verleden, noch Wijdemeren nu zijn immers goede rentmeesters gebleken. De laatste renovatie dateert alweer van 12 jaar geleden, sindsdien is er geen onderhoud meer gepleegd en is er ook geen gebruik meer van de theekoepel gemaakt.   


De theekoepel v.d. gem. Wijdemeren 
op het terrein van Land en Bosch 
aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland.


Wethouder  Siemons vindt 
100.000 Euro voor de 's-Gravelandse theekoepel aanvaardbaar.

Wethouder Siemons vindt dat een eventuele koper het gebouw moet restaureren en onderhouden. Het pandje moet weer een functie krijgen zodat het niet langer verpaupert. Wim Fecken heeft daar over nagedacht en een inventarisatie van 14 mogelijke bestemmingen gemaakt. Zoals een kantoor of een vergader- of voorlichtingsruimte. Ook hebben meerdere schilders belangstelling getoond om de theekoepel als atelier te gebruiken. 

Wethouders Siemons en Neef hebben hebben zelfs overwogen om het gebouw gezamenlijk aan te schaffen, omdat ze dachten dat er geen belangstelling voor zou zijn. En hoewel de gemeente de theekoepel nog niet heeft laten taxeren (de mogelijke verkoop is zelfs niet in het college van B&W geweest) laat wethouder Siemons alvast merken haar professie als makelaar-taxateur te zijn misgelopen door te melden dat ze 100.000 Euro een aanvaardbaar bedrag vindt. Maar ook, dat de theekoepel aan de hoogste bieder moet worden verkocht...

Tijdens de wijkavond had de heer Fecken voorgesteld de luiken van de theekoepel, die de laatste 12 jaar niet meer open waren geweest, weer te openen. Wethouder Siemons heeft die suggestie niet alleen toegejuicht, maar ook de daad bij het woord gevoegd. Aan het eind van de maand gaan de luiken overdag weer open. Voor 's nachts moet er, in verband met mogelijk vandalisme, nog een oplossing worden gevonden.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...