WIJDEMEERSE WEBKRANT
Conflict De Vier Linden
Oud Loosdrecht , di 3 april 2007

Vorige week woensdag werd de kwestie De Vier Linden in de raadscommissie behandeld. De eigenaar wil de horecafunctie opheffen.

Het voormalige restaurant De Vier Linden in Loosdrecht is al ruim een half jaar regelmatig in het nieuws. Vorig jaar juli werd een bouwstop opgelegd aan de eigenaar, omdat deze door een aannemer zeer rigoureus het terrein rond De Vier Linden had laten bewerken. Er werd indertijd in de commissie RO van 21 juni vorig jaar zelfs openlijk gesproken over bedreiging van de omwonenden indien deze bezwaar zouden aantekenen tegen de ontwikkelingen op het terrein.

Het college had de eigenaar indertijd toestemming gegeven om achter De Vier Linden twee woningen te bouwen. De horecafunctie van het restaurant moest echter behouden blijven. In de G&E van vandaag staat een groot artikel van Hans van Keken over de kwestie .

Vier Linden als woning

In de commissie van vorige week woensdag (28 maart) stond de kwestie weer op de agenda. De eigenaar, de heer Beuk, wil dat de horecabestemming van de monumentale Vier Linden pand wordt omgezet naar een woonbestemming en het daarmee aan de lokale horeca onttrekken. Volgens hem gaat het al slecht met de horeca in Loosdrecht, staan er ook vijf andere horecapanden te koop en is er dus alle reden om het aantal panden met een horecafunctie te verminderen.

Horeca moet uitbreiden

Het college is het daar niet mee eens en wil de restaurantbestemming juist behouden. Wethouder Wim Lorjé (VVD) vindt dat er juist meer horeca in Loosdrecht moet komen, zij het met meer variatie dan nu het geval is. Horeca Nederland is het met de wethouder eens, evenals de eigenaar van restaurant Het Kompas. Hoe meer gevariëerde restaurants er bij elkaar zitten, hoe groter de aantrekkingskracht van het geheel, vindt Michiel Repko van Het Kompas.

In de commissie was alleen de fractie van Dorpsbelangen Wijdemeren het met Beuk eens dat er teveel horeca is. De overige partijens schaarden zich achter het collegestandpunt.

Wat vooraf ging:

Raad: Pokeren met Moties 13-7-2006
Wat verder ter tafel kwam 7-6-2006
Bouwstop De Vier Linden 7-7-2006
Inhaalslag ll 26-9-2006
Neef vs. Van Waveren 27-9-2006

Situs: Geen onderzoek

Overigens werd in de commissie van woensdag door een meerderheid van de partijen besloten om de, in februari door Jaap van Waveren van DBL, aangekaarte eventuele onregelmatigheden in de afkoopsom van projectontwikkelaar Situs niet verder te onderzoeken en te laten rusten.

bron
G&E/WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4